Acasă Sanatate Alimentul care dizolva grasimile si protejeaza creierul!

Alimentul care dizolva grasimile si protejeaza creierul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Afinele sunt unele dintre cele mai bune fructe pentru organismul nostru. Aceste fructe mai sunt numite si „boabele creierului”. Potrivit dr. James Joseph de la Centrul de Gerontologie din cadrul Universitatii Tufts, afinele sunt alegerea excelenta pentru a combate imbatranirea creierului.

Afinele protejeaza creierul impotriva stresului si pot reduce efectele bolilor legate de varsta, cum ar fi afectiunea Alzheimer sau dementa. In plus, dietele bogate in afine imbunatatesc semnificativ capacitatea de invatare si abilitatile motorii.

O ceasca de afine pe zi, in orice forma – proaspete, congelate sau uscate – te poate ajuta sa-ti pastrezi vitalitatea pe toata durata vietii. Aceste fructe mici contin antociani, vitaminele A, complexul B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan si pot preveni degenerarea sau distrugerea neuronilor, a celulelor creierului, ajutand la mentinerea santatatii sistemului nervos central.

Ele contribuie la vindecarea celulelor deteriorate si a tesuturilor neuronilor si, pastreaza nealterata memoria pentru o perioada lunga de timp. Cercetatorii au descoperit ca dietele bogate in afine imbunatatesc in mod semnificativ capacitatea de invatare.

Dr. Joseph a testat eficacitatea afinelor privind combaterea imbatranirii creierului pe sobolani. Studiul a inclus rozatoare in varsta de 19 luni, ceea ce ar echivala la oameni varsta de 60-65 de ani.

In cadrul studiului, cercetatorii au hranit zilnic sobolanii cu extract de afine uscate, o doza echivalenta de ½ ceasca de afine pe zi. Celelalte trei grupuri de rozatoare au fost hranite cu extract de capsuni, respectiv de spanac.

Studiul s-a desfasurat pe durata a opt saptamani, la sfarsit subiectii avand echivalentul varstei umane de 70-75 de ani. De-a lungul cercetarii, fiecare soarece a fost supus unor teste functionale de memorie.

Soarecii care au primit extract de afine au demonstrat imbunatatirea memoriei si a capacitatii de invatare, acestia gasind mult mai usor drumul prin labirinturi (testul labirintului). In plus, odata studiul finalizat, cercetatorii au descoperit ca tesutul cerebral al grupului de control contine cantitati mai mari de dopamina in comparatie cu celelalte grupuri.

Alte studii pe animale au sugerat ca afinele protejeaza creierul de stresul oxidativ si ar putea juca un rol in reducerea riscului de dementa sau Alzheimer.

Totodata, afinele sunt cel mai bun aliat intr-o cura de slabire, intrucat ajuta organismul sa dizolve grasimile deja depuse. In plus, aceste fructe furnizeaza organismului vitamine si antioxidanti.