Cap Limpede

Utile

Alimentul banal din meniul zilnic care provoaca senzatia de foame permanenta!

 

Potrivit celui mai recent studiu publicat in ”Journal of Clinical Investigation”, aflam ca o cantitate mare de sare in alimentatia zilnica ne face sa consumam mai putine lichide. Totusi, aceasta descoperire surprinzatoare nu este singura care ne ingrijoreaza. Nivelul ridicat de sodiu, spun autorii acestei cercetari, ne creste pofta de mancare si contribuie semnificativ la luarea in greutate.

Oamenii atenti la silueta au invatat ce alimente sa evite, pentru a-si pastra formele armonioase. Cartofii prajiti, pizza, paste, hamburgeri si dulciuri sunt istorie, vom alege multe salate, insa exista o capcana.

Dieta de slabire sau de mentinere poate fi compromisa din cauza unui banal ingredient, despre care cercetatorii au descoperit ca provoaca foame, conform site-ului de sanatate health.com.

Asadar, specialistii avertizeaza sa fim mai atenti la cantitatea zilnica de sare, nu doar la cea pe care o adaugam voluntar in farfuriile noastre, ci si la cea care este ascunsa in alimente, exact ca zaharul.

Consumatorii trebuie sa fie din ce in ce mai constienti de pericolele alimentare ascunse si sa citeasca etichetele, cu orice pret, scrie doctorulzilei.

Conform American Heart Association, cantitatea zilnica de sare nu trebuie sa depaseasca 1500 mg. Acest lucru inseamna aproximativ 3.75 grame. in zilele noastre, o persoana consuma, in medie, 3400 mg de sare in fiecare zi. Putem reduce aceasta cantitate daca avem mai multa grija de unde mancam si cum mancam, atentioneaza health.com.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-101688").on("click", function(){ $(".com-click-id-101688").show(); $(".disqus-thread-101688").show(); $(".com-but-101688").hide(); }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });