Este sezonul cand racelile si virozele isi fac de cap, iar noi putem ajuta organismul prin consumul de alimente care sa ne intareasca sistemul imunitar. Unele din cele mai bune alimente pentru corpul nostru sunt cele care contin zinc.
Zincul este un oligoelement, de care corpul nostru are nevoie in cantitati mici pentru a functiona in parametri normali. Cantitatile variaza in functie de varsta si sex.
Insa, pentru inceput, iata cateva dintre functiile pe care zincul le indeplineste in organismul nostru, scrie oanacuzino.
Are un rol important in functionarea corecta a sistemului imunitar
Ajuta la dezvoltarea fatului in timpul sarcinii si mai apoi copiii in dezvoltarea in copilarie si adolescenta
Este necesar pentru isntetizarea si reglarea insulinei
Poate favoriza cicatrizarea ranilor
Actioneaza ca antioxidant
Regleaza glandele sebacee
Midiile si scoicile sunt alimentele cele mai bogate in zinc, cu un continut de 20-25 mg pentru fiecare 100 de grame de aliment.
Alte alimente bogate in zinc sunt: carnea rosie, fructele de mare, ficatul, ouale (de origine animala) si germenii de grau, semintele, cacaoa, algele, fructele uscate, precum nucile, legumele (de origine vegetala).