Acasă Utile Alimentele amintite in Biblie si folosite pana in zilele noastre. Beneficiile lor...

Alimentele amintite in Biblie si folosite pana in zilele noastre. Beneficiile lor au tinut oamenii sanatosi de secole!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biblia este cea mai cunoscuta carte din istoria umanitatii. Cartea de capatai a omenirii ne deschide lumea catre credinta, insa pe langa pilde in Biblie putem invata si despre sanatate. stiai ca in Sfanta Scriptura sunt relatate alimente, care ne scapa de boli chiar si in zilele noastre?

Este adevarat, foarte multe alimente mentionate in biblie, au proprietati vindecatoare uluitoare. Haideti sa vedem despre ce alimente este vorba.

1. Mierea

Mierea este foarte des mentionata in biblie. Nu este de mirare ca mai este numita si aurul lichid, deoarece mierea are foarte multe proprietati nutritive, precum Vitamina B, calciu, cupru, fosfat, fier, magneziu, potasiu sau aminoacizi. Consumul de miere poate preveni si trata mai multe boli, precum: arsurile solare, alergiile, vindeca ranile sau trateaza starea de greata. Amesteca miere cu fructe si iaurt.

2. Lintea

Lintea contine foarte multi nutrienti, precum Vitamina B, fibre, cupru, zinc, potasiu sau fosfor. De asemena, lintea asigura nivelul necesar de enzime, pentru organism si poate elimina toxinele. Lintea vindeca inflamatiile si este un bun antioxidant. Datorita continutului mare de fibre, lintea este un aliment extrem de sanatos, care sustine buna functionare a digestiei si protejeaza inima. Incearca sa consumi linte cu sos curry.

3. Meiul

Biblia mentioneaza meiul ca fiind o grana fara continut de gluten. Nu este de mirare faptul ca oamenii erau mult mai sanatosi, in vremurile biblice, deoarece ei consumau foarte des mei. Nu contine gluten, asa ca este o alegere excelenta pentru persoanele alergice la gluten. Meiul contine foarte multe minerale, magneziu si fibre. Meiul poate preveni riscul bolilor cardiace, scade presiunea sangvina si trateaza migrenele. De asemenea, meiul te poate proteja de cancer si reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2. inlocuieste orezul cu mei.

4. Rodia

Rodia este o excelenta sursa de Vitamina A, C si E. Aceste vitamine sunt antioxidative si pot combate inflamatiile, confera un aspect sanatos al pielii si intaresc imunitatea. Pe langa aceste aspecte, rodia contine si acid cafeic si punicic, ajutand la mentinerea sanatatii cardiace si la prevenirea cancerului. Rodia poate incetini procesul de imbatranire, scade colesterolul si activeaza metabolismul.

5. Uleiul de masline

Biblia ne vorbeste des despre uleiul de masline. El este adesea inclus in dieta mediteranenana, este bogat in acid oleic si poate intari imunitatea, reduce riscul aparitiei cancerului si retrage inflamatiile. Uleiul de masline este bogat in Vitamina E, mentinand astfel frumusetea pielii. Uleiul de masline este un bun antioxidant si poate stabiliza glicemia si nivelul colesterolului, din sange. Foloseste intotdeauna ulei de calitate, extravirgin.

6. Vinul

si vinul apare foarte des in paginile bibliei, mai ales cel rosu. Vinul rosu reduce colesterolul, protejeaza inima, imbunatateste memoria si reduce inflamatiile. Vinul contine antioxidanti, sustinand astfel longevitatea. Consuma intotdeauna cu moderatie si opteaza pentru vinuri organice. Un pahar de vin rosu pe zi este suficient, pentru ca organismul tau sa se bucure de proprietatile acestei licori magice.

Sursa: Secretele