Acasă Sanatate Alexandru Rafila: „Astept cu nerabdare ziua de maine, pentru ziua de maine...

Alexandru Rafila: „Astept cu nerabdare ziua de maine, pentru ziua de maine ar trebui sa ne confirme un anumit trend”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a vorbit la Digi24 despre trendul infectarilor cu noul coronavirus din aceste zile. Medicul spune ca aparent stam bine, dar asteapta sa vada marti rezultatele analizelor facute luni, o zi de lucru. „Astept cu nerabdare ziua de maine, pentru ziua de maine ar trebui sa ne confirme un anumit trend”.

„Aparent stam bine, pentru ca cifrele din saptamana precedenta au fost în scadere. Am ajuns de la 1.320 de cazuri, undeva în jur de 200 de cazuri. Dar de doua zile înregistram valori putin mai mari. E consecinta activitatilor sociale mai intense începand cu data de 15 mai”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Astept cu nerabdare ziua de maine, pentru ca ziua de maine ar trebui sa ne confirme un anumit trend”, a continuat medicul.

„Noi avem aceste valori putin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sambata si de duminica, cand se testeaza mai putin, pentru ca se trimit mai putine probe catre laboratoare. si atunci, maine vom avea o cifra care sa reflecte exact trendul, pentru ca ziua de astazi a fost o zi lucratoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie ca discutam de personal, fie de pacienti care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi si putem maine sa avem o concluzie mai bine conturata”, a adaugat Rafila.