Cap Limpede

Sanatate

Alerta! Tantarul-tigru a ajuns in Romania! A fost confirmat primul caz de encefalita prin infectare cu virusul West Nile!

Primul caz de encefalita provocata prin infectare cu virusul West Nile a fost confirmat, marti, de Institutul Cantacuzino la probele recoltate de la un barbat in varsta de 77 de ani, domiciliat in municipiul Constanta.

Potrivit sefului DSPJ Constanta, conf. dr. Constantin Dina, barbatul infectat cu West Nile s-a prezentat la jumatatea lunii august pentru un consult, la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, unde a si fost internat initial cu simptome enterocolita, ulterior fiind luat sub observatie cu suspiciunea de encefalita provocata de infectarea cu virus West Nile.

„Au fost recoltate probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul pozitiv la suspiciunea de West Nile, transmisa de tantarul-tigru asiatic, a sosit marti, pana in prezent bolnavul primind tratament adecvat pentru diagnosticul de encefalita, iar starea de sanatate a pacientului este buna” – a declarat dr. Dina.

Autoritatile au transmis notificarea necesara catre Centrul de Hematologie Judetean Constanta pentru impunerea restrictiilor la donarea si recoltarea de sange pentru arealul urban din care provine pacientul, suspicionata fiind zona de sud a orasului, arata ziare.com.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-97368").on("click", function(){ $(".com-click-id-97368").show(); $(".disqus-thread-97368").show(); $(".com-but-97368").hide(); }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });