Acasă World Alerta la Kremlin! Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin are COVID-19...

Alerta la Kremlin! Purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin are COVID-19 si este internat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anuntat marti ca a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus si in prezent urmeaza tratament in spital. „Da, sunt bolnav. Primesc tratament”, a spus Peskov, fara a da alte detalii, potrivit agentiilor ruse de presa TASS, Interfax si RIA Novosti.

Rusia a devenit tara europeana care anunta cele mai multe cazuri noi de coronavirus. De altfel, fata de sfarsitul lunii aprilie, numarul s-a dublat si trece zilnic de 10 mii de cazuri noi.

In acest moment, Rusia a anuntat ca 221.344 de persoane au fost testate pozitiv. Dintre acestea, 11.656 doar in ultimele 24 de ore.

Cresterea abrupta a cazurilor noi a inceput pe 2 mai, iar de atunci s-a mentinut constant peste 10 mii pe zi, in conditiile in care pana atunci se situa intre 5-6 mii pe zi.

Explicatia rusilor pentru numarul mare de cazuri noi consta in faptul ca numarul persoanelor testate zilnic a crescut considerabil, potrivit CBS.

Pana in acest moment, Rusia a efectuat 5.636.763 de teste. In lume, doar SUA au facut mai multe teste: 9.499.575. Spania a comunicat 2.467.761 de teste, Marea Britanie 1.921.770, iar Italia 2.606.652.

Conform sursei citate, Vladimir Putin se asteapta ca in aceasta luna Rusia sa efectueze in jur de 300.000 de teste pe zi.

In Rusia au fost anuntate doar 2.009 decese cauzate de coronavirus, iar autoritatile din aceasta tara sustin ca acest lucru este cauzat de faptul ca numarul mare teste efectuate ii ajuta sa identifice rapid persoanele bolnave si sa le izoleze.

Alertat de faptul ca 1,4 milioane de rusi au ramas someri in ultima perioada, Vladimir Putin a anuntat ca anumite restrictii vor fi ridicate.

El a cerut ca, incepand de marti, anumite sectoare ale economiei sa fie repornite.

„Peste tot unde este posibil trebuie refacute conditiile pentru reluarea activitatilor in sectoarele de baza precum constructiile, industria, agricultura, telecomunicatiile, energia, extractiile de materii prime”, a explicat Putin.

Totodata, el le-a cerut liderilor regionali sa ia masurile necesare in functie de situatia din zona.

In plus, Putin a anuntat ajutoare financiare pentru familiile nevoiase si derogari fiscale pentru firme.