Acasă Stirile zilei Justitia Alerta la granita cu Romania! Doi moldoveni convertiti la islam, retinuti la...

Alerta la granita cu Romania! Doi moldoveni convertiti la islam, retinuti la frontiera cu Romania! Voiau sa ajunga in Franta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agenti ai politiei de frontiera din Republica Moldova au retinut marti doi tineri cetateni moldoveni in zona de frontiera Toceni, in zona raului Prut, care intentionau sa ajunga ilegal in Romania, relateaza mass-media locala, citand site-ul oficial al politiei de frontiera moldovene www.border.gov.md.

Intrucat tinerii nu s-au oprit la somatie, politistii au trebuit sa recurga la trei focuri de avertisment, scrie Agerpres.

Cei doi tineri retinuti, de 19 si, respectiv, 26 de ani, sunt ambii din raionul Cahul, sud-vestul Republicii Moldova, situat la frontiera cu Romania (judetul Galati) si Ucraina (regiunea Odesa). Asupra lor au fost descoperite carti ce propovaduiesc ideologia islamica.

Potrivit primelor cercetari, cei doi aveau cazier, iar unul dintre ei a stat in inchisoare pentru omor. in perioada ispasirii pedepsei, in penitenciar, acesta din urma s-a convertit la islam. Circumstantele convertirii primului nu sunt precizate.

In afara de carti islamice, politistii au descoperit asupra acestora la perchezitie o serie de obiecte ce releva intentia acestora de a ajunge in tari europene, destinatia lor finala fiind Franta.

Anchetatorii incearca in prezent sa afle in ce scop incercau cei doi moldoveni intentionau sa ajunga in Uniunea Europeana.