Jurnalista Paula Ruse atrage atentia intr-un articol dur de pe site-ul propriu despre pericolele nevaccinarii copiilor.

„Nu-l vaccinati, fiindca sunteti de parere ca oricum ceilalati sunt vaccinati. Ca boala nu poate fi adusa de colegii de gradinita imunizati si ca nu e in pericol. Ca oricum in orasul vostru nu a mai fost vreun caz de zeci de ani si ca boala e deja eradicata, iar big pharma vrea sa faca bani pe spinarea voastra. Ca asa il aparati de autism si ca pruncul vostru are imunitate autentica, precum cea din zorii omenirii.

Nu-l vaccinati fiidca nu va ganditi ca tocmai copilu vostru ar putea cadea victima unui microb si sa fie tocmai el cel care-l aduce in comunitate boala. Nu-l vaccinati fiindca ganditi egoist, copilul meu nu ii pune in pericol pe ceilalti daca se imbolnaveste. Fiindca privind ingust lucrurile nu aveti nici cea mai mica idee ca microbul pe care il poate aduce copilul vostru la cresa ori la gradinita poate fi un mutant pentru care vaccinul nu mai are efect. Fiindca e mai simplu sa privesti in jur si sa te bucuri ca poliomielita a fost eradicata si ca nu mai vedem copii cu handicap major din cauza unui microb, tu mergi pe teoria conspirationista a autismului, a cosumismului de vaccinuri, a afacerii punct.

Nu-l vaccinati fiindca va ganditi ca daca va lua microbul, sigur copilul vostru va face o forma usoara si nu cea in care boala ajunge la creier, ii paralizeaza plamanii iar in cele din urma moare in bratele voastre de antivaccinisti.

Nu-l vaccinati fiindca dati doi bani pe faptul ca din peste 4 mii de cazuri de pojar in ultimul an in Europa, 3071 sunt inregistrate in Romania numai in ultimele 6 luni, iar peste 20 de copii dintre acestia sunt morti si ingropati, ucisi de o boala eradicata in mai multe tari europene.

Inca un copil a murit in Romania din cauza pojarului/ rujeola. Desi vaccinul impotriva acestei boli e in schema nationala de vaccinare, ROR (rujeola-oreion-rubeola), iar imunizarea se face dupa varsta de 9 luni, copilul mort era nevaccinat la varsta de aproape doi ani.

Cel putin trei focare active de pojar din Euroapa sunt cauzate de exportul romanesc de rujeola, o spune Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor care a dat o alerta cu privire la virulenta rujeolei din Romania.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.