Acasă Politic Alegeri prezidentiale 2014: Cand doi se bat al treilea castiga! Daca iese...

Alegeri prezidentiale 2014: Cand doi se bat al treilea castiga! Daca iese Tariceanu pe locul trei, Ponta ajunge presedinte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Ion Cristoiu a facut o analiza succinta si pertinenta matematic pentru ceea ce va insemna turul II al alegerilor prezidentiale din 2014. Potrivit editorialistului voturile candidatului de pe locul trei arata directia pe care merge populatia in alegerea presedintelui in turul II.

”Doua lucruri sunt de urmarit, fundamentale la acest prim tur. Unul, vom urmari si diferentele dintre cei doi, dar diferentele nu pe sondaje, ci pe rezultate (…) Va fi fundamental cine este pe locul trei, locul trei este al invingatorului. In 2004, pe locul trei a fost Vadim. Cu 12 procente. Culmea, de aici s-a asteptat ca voturile sa mearga la Nastase, stiti de ce nu au mers? Pentru ca tema era aceeasi: lupta impotriva coruptiei, Traian Basescu venise aproape cu un limbaj vadimist, iar electoratul lui Vadim automat s-a dus la el. Daca pe locul trei, iese Tariceanu, Iohannis are o mare problema, in turul al doilea, pentru ca inseamna ca tendinta de vot este catre PSD. Locul trei va exprima tendinta”, a afirmat Ion Cristoiu.

Pe de alta parte, gazetarul considera ca marea problema, pentru Victor Ponta, va fi intre cele doua tururi, indiferent de scor, din cauza faptului ca nu isi controleaza staff-ul de campanie.

„Cel mai greu va fi intre cele doua tururi, mai ales pentru Ponta, indiferent de scor. Fiecare face ce vrea. Toate aceste atacuri, chiar daca nu sunt puse la cale de Ponta, el fiind reprezentantul PSD si al puterii…Marea problema, a lui Victor Ponta, si a PSD, dintotdeauna, a fost sa nu ii scoata pe ‘astia de dreapta’ la vot. In ’96, in 2004, masinaria pesedista, care e un fel de legiune romana, aceasta masinarie nu poate sa fie doborata, decat prin numar si pentru asta trebuie sa ii enervezi. In 2004, i-a enervat aroganta lui Nastae, in ’96 au iesit. Acum,el incepuse bine, ‘domne, hai sa nu ii enervezi’, ati vazut, ‘saracul era victima DNA’, si au inceput sa apara. Una din cele care lucreaza, pe rece, impotriva lui Ponta este Gabi Firea. Cea mai buna tactica, stiti care era? Oricum lucrase DNA pentru el, sa nu il bage in seama. Ce rost are sa dai despre case, despre parinti, despre familie?”, a spus Ion Cristoiu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos