Personalitatea fiecaruia dintre noi este complexa si diferita, iar un rol important il ocupa inclusiv si ordinea in care suntem creati de parinti. Ordinea in care am venit pe lume ne influenteaza cel mai mult personalitatea.

Primul nascut

Primul nascut este un bun lider, dar are un aer de superioritate care nu e prea comod pentru cei din jur. In general, exista doua extreme. Unii sunt empatici, buni la suflei si atenti, gata oricand sa aiba grija de altcineva. Altii sunt usor agresivi si nepasatori la problemele altora.

Primul nascut este foarte atent la detalii – multi din ei sunt contabili sau au alte meserii asemanatoare – si are mari sanse de succes in viata profesionala, mai ales ca isi doreste foarte mult sa fie pe primul loc in orice situatie. Dar in viata personala poate sa aiba unele probleme pentru ca ii place mereu sa detina controlul si ia decizii fara sa-i consulte pe ceilalti, noteaza unica.

Ultimul nascut

Ultimul nascut si-a petrecut intreaga viata incercand sa atraga atentia asupra lui si s-a obisnuit asa. De obicei este “bufonul” grupului si sufletul petrecerii. Obisnuit sa faca faca lucruri care il depasesc doar ca sa tina pasul cu fratii mai mari, el se pricepe la multe lucruri si invata repede ce e nou. E foarte perseverent si poate invata orice.

In cariera, se orienteaza catre meserii care in care are de a face cu publicul. Este un extrovertit, iar prezenta oamenilor ii da energie. Nu se teme sa-si asume riscuri, dar se teme de parerea celorlalti fata de el. Nu-i place sa fie criticat, respins. Din fericire pentru el, este un manipulator foarte bun si oamenii il vad exact asa cum vrea el sa fie vazut. De obicei, nu e chiar asa dragut si amabil cum pare.

Unicul copil

Copilul unic seamana foarte mult cu primul nascut, dar trasaturile lui sunt parca exagerate. Copilul unic este un bun lider si un perfectionist fara pereche. Pentru ca nu a fost nevoit sa imparta jucariile sau sa se lupte pentru atentia parintilor, are sentimentul ca toate ise cuvin. Pe de alta parte, a fost nevoit sa implineasca toate asteptarile parintilor, asa ca este foarte constiincios, organizat, vrea sa fie mereu primul si sufera cand nu reuseste.

Citeste mai mult aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.