Acasă Stirile zilei Ai un Samsung Galaxy? Nici nu stii CE FACE aparatul fara STIREA...

Ai un Samsung Galaxy? Nici nu stii CE FACE aparatul fara STIREA TA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In dispozitivele mobile ale companiei Samsung, care cuprind seria Galaxy, a fost descoperita o vulnerabilitate care permite accesul la toate informatiile utilizatorului stocate in memoria interna, se arata pe blogul organizatiei Free Software Foundation.

Vulnerabilitatea se refera la un proces de sistem care controleaza modemul dispozitivului mobil.

Paul Kocialkowski si colegii sai, cunoscuti pentru dezvoltarea versiunii gratuite a sistemului de operare Android, denumita Replicant, a constatat ca programul de control de pe anumite dispozitive Samsung Galaxy poate fi folosit pentru a citi, scrie si sterge fisierele utilizatorului stocate in memoria interna.

Lista dispozitivelor vulnerabile, postata pe blog-ul citat, include smartphone-urile Galaxy S2, Galaxy S3, Note 2, tabletele Galaxy Tab 2 7.0 si Tab 2 10.1, precum si alte modele.

Anterior, specialistii au afirmat ca vulnerabilitatea din programul de control al modemului dispozitivelor mobile de la diferiti producatori poate fi folosita pentru a spiona utilizatorii prin activarea microfonului de la distanta, receptionarea datelor GPS si chiar pentru accesul camerei de pe aparatele mobile.

Tot in cazul produselor Samsung a fost descoperita recent o vulnerabilitate si in pachetul de software Knox, care permitea monitorizarea e-mailului si inregistrarea conversatiilor.

Vulnerabilitati similare au fost gasite si in sistemul de operare mobil iOS, unele dintre acestea fiind rezolvate in cadrul upgrade-ul la versiunea 7.0.6.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos