Femeile care publica fotografii sexy pe reteaua de socializare Facebook sunt considerate de „prietenele” virtuale mai putin competente pentru a indeplini o sarcina, potrivit cercetatorilor americani.

Potrivit economictimes.com, cercetatorii au ajuns la aceste rezultate cu ajutorul unui experiment in cadrul caruia au fost folosite conturi fictive de Facebook.

„Acesta este o acuzatie clara a pozelor sexy publicate pe site-urile de socializare”, a declarat Elizabeth Daniels, profesor asistent de psihologie la Universitatea Oregon.

„Exista o dorinta foarte mare a adolescentelor si a femeilor tinere de a se infatisa intr-o postura sexy, dar distribuirea acestor fotografii sexy in mediul online au consecinte mai mult negative decat pozitive”, a mai spus Daniels.

Astfel, potrivit lui Daniels, fetele si femeile tinere sunt intr-o situatie nefavorabila cand vine vorba despre fotografiile lor de pe reteaua de socializare Facebook.

Persoanele care publica fotografii sexy risca sa primeasca reactii negative din partea „prietenilor” virtuali de pe aceasta retea, dar femeile care incarca pe Facebook fotografii decente pot pierde interesul si atentia din partea baietilor si a barbatilor.

„Trebuie sa intelegem ce actiuni intreprind ei (tinerii, n.r.) online si cum le afecteaza acestea parerea despre sine”, a mai spus aceasta.

Pentru acest studiu, la care a participat si Eileen L Zurbriggen de la Universitatea din California, Daniels a creat doua conturi fictive pe Facebook pentru o tanara in varsta de 20 de ani, cu numele Amanda Johnson.

In ambele cazuri, Amandei ii placeau cantareti precum Lady Gaga, carti ca „Twilight” si filme precum „The Notebook”, adecvate pentru varsta ei.

Singura diferenta intre cele doua conturi o reprezenta fotografia principala a paginii sale personale. Fotografiile publicate apartineau unei tinere care a acceptat ca acestea sa fie folosite pentru experiement.

In fotografia sexy, „Amanda” poarta o rochie de culoare rosie scurta si o jartiera vizibila. In poza decenta, acesta este imbracata cu o pereche de blugi, un tricou, iar in jurul gatului are prinsa o esarfa, care ii acopera pieptul.

La realizarea acestui studiu au participat 58 de adolescente, cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, si 60 de femei tinere, cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani. Acestora li s-a arondat aleatoriu unul dintre cele doua conturi ale Amandei si ele au fost puse sa raspunda la o serie de intrebari privind profilul pe care l-au accesat.

Participantele au fost rugate sa aprecieze atractivitatea fizica si sociala a Amandei si sa ii evalueze competenta pe o scara de la 1 la 7, unul fiind punctul cel mai scazut.

In toate cele trei zone analizate, contul decent a primit un scor mai mare, cele care au vazut fotografia de profil considerand ca Amanda este draguta, ar putea fi o prietena buna, dar este si competenta sa rezolve o problema.

Cea mai mare diferenta s-a inregistrat in sectorul privind competentele, fapt care sugereaza ca aptitudinile femeilor tinere sunt considerate mai scazute ca urmare a fotografiilor sexy publicate, a explicat Daniels.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.