Acasă Stirile zilei Social Aglomerație la rezidențiat: Peste 400 de candidați înscriși

Aglomerație la rezidențiat: Peste 400 de candidați înscriși

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Peste 400 de candidaţi au fost înscrişi la concursul de rezidenţiat din 20 mai, dintre care care aproape o sută concurează pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar restul au optat pentru 318 posturi vacante.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, 420 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat organizat în 20 mai.

Dintre aceştia, 95 concurează pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar restul de 325 au optat pentru 318 posturi vacante.

Ministerul Sănătăţii a hotărât, la începutul acestui an, organizarea unui nou concurs de intrare în rezidenţiat. Decizia a fost luată după ce un procent important, de aproximativ 40 la sută, din posturile scoase la concurs în sesiunea din 20 noiembrie 2011 au rămas neocupate.

Cele mai multe locuri şi posturi rămase neocupate sunt în specialităţile în care se înregistrează un deficit de cadre medicale în sistemul sanitar, ca de exemplu medicină de urgenţă, neonatologie, ATI şi pediatrie, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Candidaţii la concursul de rezidenţiat din 20 mai vor susţine testarea numai în Centrul Universitar Bucureşti.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va dura patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari.

Ocuparea locurilor în specialitate va fi făcută în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea va fi făcută pe fiecare judeţ în parte.

Candidaţii vor fi repartizaţi pe săli în ordine alfabetică. Listele cu repartiţia candidaţilor în săli vor fi afişate cu 24 de ore înainte de începerea concursului.

La data de 17 mai, candidaţii pot afla sălile unde va fi susţinută proba de concurs de pe site-ul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Detaliile privind organizarea concursului sunt publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.