Acasă Stirile zilei Bani Agenti CIA au ajutat Lenovo sa cumpere active americane

Agenti CIA au ajutat Lenovo sa cumpere active americane

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Corporatia chineza Lenovo a angajat fosti agenti ai serviciilor secrete americane in calitate de consilieri si consultanti in pregatirea tranzactiilor de preluare a unor companii din SUA, scrie Bloomberg, cu referire la achizitiile IBM si Motorola.

Compania a angajat consilieri de la biroul de avocati Stepton & Johnson, care au lucrat anterior la CIA si Departamentul de Securitate Nationala. In afara de acest birou de avocati, o alta firma, Covington & Burling, va lucra la tranzactia cu IBM.

Valoarea totala a celor doua tranzactii este de 5 miliarde de dolari. Compania Lenovo cumpara active americane , in scopul de a-si extinde prezenta pe pietele in care a fost reprezentata intr-o masura mai mica. In prezent, domeniul principal de activitate al Lenovo este producerea de PC-uri, dar aceasta piata in ultimii ani si-a redus puternic volumul.

Anul trecut, Lenovo a cheltuit 140.000 de dolari pentru lobby in SUA. Pentru comparatie, cheltuielile Google cu acest scop au fost de 15.8 milioane de dolari, iarl ale IBM – de 6 mil. de dolari.

Companiile chineze se confrunta in mod regulat cu dificultati din partea autoritatilor de reglementare ale SUA atunci cand cumpara active in aceasta tara.

In 2011, Huawei a fost nevoita sa suspende achizitia de brevete de la 3Leaf Systems din SUA dupa obiectii din partea statului. In 2012, un raport al Comitetului de Informatii al Camerei Reprezentantilor afirma ca aceasta corporatie chineza acorda un sprijin masiv serviciilor de informatii si de spionaj din RPC.