Acasă Life Dezvoltare Personala Afla totul despre gandurile si intentiile tale! Ce este Karma?

Afla totul despre gandurile si intentiile tale! Ce este Karma?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Karma este un concept predat de diferite culturi de-a lungul istoriei umane si este o idee care dateaza de mii de ani. Insa ideea de karma pare a fi inteleasa, in general, gresit si folosita fara o cunoastere a sensului sau adevarat.

CE ESTE KARMA?

In Bhagavad Gita (un singur text din mai multe culturi care vorbesc despre karma) exista dialoguri constante cu privire la modul in care se atinge “moksha”. Moksha este eliberarea din ciclul renasterii; un fel de strat transcendent sau a libertatii din lumea stiuta in prezent, o lume in care simturile noastre ne inseala. Este o stare de beatitudine care poate fi atinsa doar atunci cand ne eliberam de conexiunea Karmei. Odata ajunsi la acel stadiu sufletul nostrum este pregatit pentru a trece la o alta experienta care merge dincolo de renastere.

Potrivit filosofiei hinduse, singura activitate “superioara” care se poate angaja in altele decat altruismul si actiunile fructoase este cautarea si cultivarea cunostintelor spirituale, cotemplarea si adevarul.

Sa aruncam o privire la ce inseamna cu adevarat Karma:

“Principiul Karmei presupune ca experientele fiintei individuale, pe baza actiunilor sale din timpul vietii,  sa fie imprimate in corp subtil. Deci va trebui sa posede o structura organizata a starii mentale in ceea ce o va face sa treaca prin locatii specifice renasterii.” – Paramahamsa Tewari

Ideea generala este ca de fiecare data cand efectuati o actiune este creata o cauza care va avea efecte corespunzatoare. Din nou, Karma se traduce literal “actiune” sau “fapta”, iar in actiune sunt incluse gandurile si intentiile tale. Potrivit principiului karmei, Universul iti va raspunde intr-un fel sau altul. Actiunile au “consecinte” si gandurile la fel.

Potrivit unor filosofii indiene precum jainismul, karma este o grupare de particule invizibile de materie existente peste tot in jurul nostru. Sufletul nostru atrage aceasta karma prin diverse actiuni: cand ne enervam, cand ranim pe cineva. Potrivit Jainismului, aceasta karma formata din straturile de materie peste sufletul nostru nu ne va lasa sa ne cunoastem potentialul si sa ne auzim vocea sufletului.

Sursa: The spirit science

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCe se intampla daca stai cu picioarele intr-un lighean cu apa rece ca gheata! Efectele sunt uimitoare
Articolul următorAceasta este veriga slaba a organismului tau! Afla totul despre mineralul miraculos…