Situatia cantaretului ramane critica, fara nicio imbunatatire vizibila. Familia si prietenii apropiati ai lui Gabriel Cotabita au aflat, luni dupa-amiaza, de la medici ca artistul nu mai are activitate cerebrala, iar functiile lui vitale sunt mentinute artificial, a dezvaluit, pentru „ring„, Adrian Enache.

„Noi ne rugam pentru Gabi, doar ca, din pacate, nu mai avem de ce… Am vorbit cu Mihai Pocorschi (colegul lui Cotabita in trupa VH2 – n.r.), iar medicii au spus ca lui Gabi nu-i mai functioneaza creierul si ca a intrat in moarte cerebrala. Din pacate, nu se mai poate face nimic acum”, a marturisit, cu tristete, Adrian Enache.

Mihai Pocorschi a confirmat informatia ca Gabriel Cotabita nu are deloc „activitate cerebrala”, precizand ca respecta dorinta familiei de a nu oferi informatii despre starea artistului.

„Nu exista activitate cerebrala, din cate stiu eu. De ce sa spunem ca e mort sau ca nu e mort?! Toata lumea are speranta. Vom vedea ce se intampla. Nu ascunde nimeni informatiile, cert e ca nu si-a revenit”, a declarat, pentru „ring„, Mihai Pocorschi.

Medicii de la spitalul Floreasca au oferit primele date oficiale despre Gabriel Cotabita. Cotabita a fost gasit, vineri, in stare de inconstienta, intr-un hotel din Capitala. Cantaretul a fost resuscitat de un echipaj SMURD si a raspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat si dus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

„Pacientul se afla internat in momentul de fata in Sectia de Terapie Intensiva fiind in status post stop cardio-respirator resuscitat si necesitand masuri specifice de terapie intensiva, inclusiv ventilatie mecanica. Starea pacientului este grava, dar stabila;

Investigatiile complexe de la internare pana la momentul de fata indica drept cauza cea mai probabila a stopului cardio-respirator o tulburare severa de ritm cardiac (produs in contextul unor afectiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonara si accidentul vascular cerebral;

Pacientul se afla sub ingrijirea unei echipe multidisciplinare complexe care il evalueaza permanent, in functie de starea pacientului urmand sa se ia in discutie alte eventuale investigatii. Precizam inca o data faptul ca starea pacientului este stabila”, se scrie intr-un comunicat oficial de la Spitalul Floreasca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.