Cum ar fi aratat istoria omenirii daca Iisus Christos nu S-ar fi nascut pe acest pamant si oamenii ar fi uitat de Dumnezeu.

Dar un scriitor crestin si-a pus intrebarea si a reusit sa evidentieze patru aspecte care ar fi ramas necunoscute pentru oameni daca Iisus nu ar fi venit pe Pamant.

Tyler Kenney argumenteaza ca, in lipsa lui Christos intrupat, oamenii nu ar fi cunoscut cel putin patru adevaruri fundamentale. In primul rand, oamenii nu ar fi cunoscut pe deplin credinciosia lui Dumnezeu fata de o promisiune pe care a facut-o chiar imediat dupa caderea in pacat, mai exact in Genesa 3,15:

„Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul.” Intruparea lui Iisus Christos este samanta femeii si Cel care a venit sa il zdrobeasca pe autorul raului din aceasta lume, Satana.

In al doilea rand, oamenii nu ar fi cunoscut plinatatea dragostei lui Dumnezeu, care poate fi rezumata in doua versete cheie. Primul se gaseste in Ioan 15,13:

„Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai”. Cu alte cuvinte, Iisus Si-a demonstrat prietenia autentica si iubirea prin insasi jertfa pe cruce. Al doilea se gaseste in Epistola lui Pavel catre Romani 5,8: „Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”

In al treilea rand, oamenii nu ar fi cunoscut adancimea umilintei si compasiunii lui Dumnezeu fata de om, asa cum sunt acestea explicate in Epistola lui Pavel catre Evrei 2, 17:

„Prin urmare, (Iisus) a trebuit sa Se asemene fratilor Sai in toate lucrurile, ca sa poata fi, in ce priveste legaturile cu Dumnezeu, un mare preot milos si vrednic de incredere, ca sa faca ispasire pentru pacatele norodului.”

Mai exact, Iisus a devenit ca noi in toate privintele. Si in slabiciune, si in vulnerabilitatea fata de ispite, si in suferinta. Si toate acestea le-a facut pentru a putea sa fie cel mai bun avocat posibil, intrucat cunoaste personal toate luptele noastre.

In al patrulea rand, oamenii nu ar fi stiut nimic despre jertfa Sa pe cruce sau despre invierea Sa, dar nici nu ar fi cunoscut binecuvantarile care au venit prin aceste doua evenimente majore. Fara ele nu ar fi existat speranta sau mantuire pentru omul pacatos, asa cum explica apostolul Pavel in epistola sa catre Romani 5,10:

„Caci, daca atunci cand eram vrajmasi, am fost impacati cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Sau, cu mult mai mult acum, cand suntem impacati cu El, vom fi mantuiti prin viata Lui.”

Sursa: semneletimpului.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.