Neurologii au descoperit un mod surprinzator in care anumite informatii ajung la creier. Descoperirea este cel putin uluitoare: se pare ca anumiti stimuli exteriori se transmit prin intermediul firelor de par, care nu sunt simple celule moarte, cum se credea pana acum, ci adevarate antene! Desi oamenii de stiinta abia incep sa inteleaga ce este in realitate parul, in stiintele milenare precum Yoga sau Ayurveda se cunoaste deja faptul ca parul nu a fost lasat la intamplare sa ne acopere trupul, si ca el are functii foarte importante in preluarea si transmiterea informatiilor si energiei.

Dintre cele cinci simturi principale, perceptia tactila este cel mai putin inteleasa de cercetatori. In pielea mamiferelor, exista mai bine de 20 de tipuri unice de terminatii nervoase. Cum si ce detecteaza acestea, cum codifica si transmit semnale catre creier, precum si modul in care aceste semnale sunt decodate si apoi utilizate sunt in continuare intrebari la care nu avem raspunsuri clare.

Cum pot celulele neuronale, precum cele care pornesc de la degetul mare de la picior si ajung pana la sira spinarii, sa iti transmita ca un tantar este pe cale sa te ciupeasca sau ca in incapere a patruns briza de afara prin usa usor crapata?

O modalitate prin care acest lucru se produce – pe care cercetatorii abia sunt pe cale sa o descifreze – implica o multime de antene, structuri celulare aparent moarte (proteine de cheratina), pe care, indiferent de tipul de celule care le formeaza sau de locatia lor, le numim pur si simplu „par”.

De fapt, „parul” nu este atat de banal precum credeam. In realitate el este o matrice complexa de structuri distincte care conlucreaza. Mai mult, partea situata sub piele – foliculul – este un organ care contine celule stem care pot dezvolta mai multi foliculi sau chiar celule dermice, asa cum se petrece cand pielea se reface in urma unei rani.

Parul este o extensie a sistemului nervos, ce poate fi vazuta ca nervi exteriorizati, un fel de «antene» foarte evoluate care transmit mari cantitati de informatii importante la trunchiul cerebral, sistemul limbic si neocortex.

Povestea cu Samson si Dalila din Biblie contine un adevar codificat: Dalila ii taie parul lui Samson, cel care niciodata nu mai fusese invins pana atunci, dupa care el isi pierde puterile si este infrant.

Firele de par sunt antene care aduna si transmit energia soarelui – sau prana – catre lobii frontali – acea parte a creierului folosita pentru meditatie si vizualizare. Aceste antene actioneaza in calitate de conductori pentru a va aduce cantitati mai mari de energie subtila, cosmica. Taierea bretonului, care acopera fruntea, impiedica acest proces. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tunsoare pentru formarea de noi antene la capetele firelor de par.

sursa: yogaesoteric.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.