Acasă World Adevarul din spatele organizatiei Illuminati! Cine este omul de la care pornit...

Adevarul din spatele organizatiei Illuminati! Cine este omul de la care pornit totul

Nascut in anul 1748, in Ingolstadt, Weishaupt era un cititor inrait al cartilor filosofilor francezi din perioada iluminista. Acesta a decis sa descopere o noua forma a iluminarii, o serie de idei si practici care pot fi aplicate pentru a schimba radical modul in care sunt conduse statele europene.

La nici 36 de ani, acest profesor respectat era considerat un inamic periculos al statului, iar organizatia sa secreta, Illuminati, ameninta pana si structura societatii.

Nu s-a pozitionat impotriva religiei, ci impotriva modului in care aceasta era practicata si impusa. In noaptea de 1 mai 1776, primii Illuminati s-au intalnit intr-o padure de langa Ingolstadt. Organizatia s-a extins considerabil, in anul 1782 avand aproximativ 600 de membri. La sfarsitul anului 1784, societatea secreta avea intre 2.000 si 3.000 de membri.

Illuminati considerau ca suicidul trebuia sa fie legitimat, inamicii trebuiau sa fie trimisi in inchisori si ca religia era o absurditate. Ducele Bavariei a emis un edict in iunie 1784 in care blama crearea oricarei societati secrete neautorizate prin lege. Un an mai tarziu, in martie 1785, monarhia a emis un al doilea edict impotriva acestei organizatii, scrie A1.

Weishaupt si-a pierdut postul de la Universitatea din Ingolstadt si si-a petrecut restul vietii in Saxonia, acolo unde a predat filosofia la Universitatea Göttingen.

Illuminati au fost considerati vinovati pentru multe evenimente nefaste ce au avut loc de-a lungul istoriei, precum asasinarea presedintelui SUA, John F. Kennedy.