Acasă Utile Adevarul din spatele ochilor tai! Vezi ce boli ai in functie de...

Adevarul din spatele ochilor tai! Vezi ce boli ai in functie de culoarea lor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Culoarea ochilor transmite informatii importante despre sanatatea ta si despre riscurile de a dezvolta sau nu anumite boli.

Ochii nu sunt doar ferestrele sufletului, ci si ferestrele organismului. Culoarea lor poate dicta predispozitia spre anumite boli sau chiar prezice modul in care corpul tau este afectat de factorii externi.

Cei cu ochii negri sunt predispusi la cataracta

O mica ceata care apare pe pupila ochiului este semn de cataracta, opacifiere a vederii comuna in randul persoanelor  in varsta. Cei cu ochi negri prezinta un risc mai mare de a se confrunta cu aceasta boala. Protejarea ochilor de razele ultraviolete este una dintre etapele cruciale de prevenire a cataractei, dar cercetatorii recomanda celor cu ochi negri sa ia masuri speciale de precautie, cum ar fi purtarea unei palarii de soare cu boruri mari si ochelari cu protectie, scrie Click.

Vitiligo e mai putin frecvent in randul celor cu ochi verzi

Potrivit unui studiu publicat in revista Nature, in 2012, vitiligo – boala autoimuna ce determina pierderea culorii pielii pe anumite portiuni – este mai putin frecventa la persoanele cu ochii verzi sau albastri.
Melanomul, mai frecvent la cei cu ochi albastri

Din punct de vedere genetic, ceea ce creeaza o bariera impotriva vitiligo, face si ca persoanele respective sa fie mai predispuse la melanom. Asadar, oamenii cu ochi albastri sau verzi sunt mai predispusi la melanom. Relatia exacta nu este cunoscuta.

Persoanele cu ochi caprui pot fi mai sensibile la alcool

Este posibil ca cei care au ochii negri sau maro sa bea mai putin decat prietenii lor cu ochii verzi sau albastri, potrivit unui studiu din 2001. Cercetatorii au descoperit o predispozitie mai ridicata la abuzul de alcool, in randul celor care au ochii deschisi la culoare. Ei au emis ipoteza ca cei cu ochi negri sunt mai sensibili la bautura si la alte vicii, in general.

Femeile cu ochii luminosi pot rezista mai bine de durere

Concluziile unei cercetari prezentate in 2014  sugereaza ca femeile cu ochi deschisi la culoare pot avea o toleranta mai mare pentru durere si disconfort. in cadrul studiului realizat pe femeile aflate in travaliu, gravidele cu ochii inchisi la culoare au fost mai expuse la anxietate si tulburari de somn ca raspuns la durerile nasterii.

Schimbarea culorii ochilor poate semnala o problema

Daca observi o inrosire a albului ochilor, ai putea avea alergii nediagnosticate. Daca albul se ingalbeneste, este posibil sa ai probleme cu ficatul. in cazul in care doar un singur ochi isi schimba culoarea, ar putea fi semn de boli mostenite, cum ar fi neurofibromatoza, care provoaca tumori ale tesuturilor nervoase.

Daca ochii au avut intotdeauna culori diferite, probabil nu ai de ce sa iti faci griji.