Acasă World Adevarul despre scufundarea Titanicului! Dupa mai bine de 100 de ani secretele...

Adevarul despre scufundarea Titanicului! Dupa mai bine de 100 de ani secretele au iesit la iveala! Ce s-a intamplat in realitate cu faimosul pachebot!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Au trecut 105 ani de la scufundarea Titanicului. in noaptea de 14 aprilie 1912 a avut loc unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. 1523 de suflete, din cele 2223 aflate pe vas, au fost inghitite de apele Oceanului.

Desi au trecut multi ani de la tragedia ”Titanic”, povestea faimosului pachebot continua sa ridice semne de intrebare si astazi. Epava navei a ramas un cimitir pe fundul Oceanului, stand marturie pentru toti cei care si-au pierdut viata. A fost nevoie de 73 de ani de cautari pentru a gasi ramasitele Titanicului. insa nu si trupurile celor decedati.

Conform documentelor prezentate, marinarii au aruncat in mare cadavrele pasagerilor ”saraci”, mai ales ale celor de la clasa a III-a, dupa ce i-au buzunarit. in opinia echipajului navei, pasagerii care au fost in prima si a doua clasa aveau dreptul la demnitatea unei inmormantari, potrivit noizz.ro.

Printre corpurile aruncate in Ocean erau si corpurile echipajului de pe Titanic. Scopul unui astfel de gest a fost acela de a primi recompense materiale din partea familiilor decedatilor.

Bucatarul-sef de pe Titanic s-a imbatat inainte de scufundare, iar datorita alcoolului din sange a reusit sa supravietuiasca 2 ore in apa inghetata pana cand a fost gasit de echipele de salvare. Celelalte sute de cadavre au ajuns in mare si au disparut fara urma, din cauza apei sarate care a contribuit la descompunerea oaselor.

Ciocnirea a avut loc la ora 23:40, iar scunfudarea totala a ambarcatiunii s-a petrecut la ora 2:20 dimineata. Nava era echipata cu 64 de barci de salvare, astfel ca restul oamenilor au decedat inghetati si inecati. La momentul scufundarii Titanicului apa avea temperatura de -2°C.

S-a spus ca Smith, capitanul, a ignorat cu buna stiinta avertizarile cu privire la aisberg si a permis ca barcile de salvare sa plece mai mult goale decat pline cu pasageri. Daca acestea erau ȋncarcate la capacitate maxima, ȋn jur de 1178 de persoane ar fi fost salvate. in plus, acesta nu a emis un ordin clar de abandon al pachebotului si multi oameni nu au stiut in ce situatie grava se aflau. in 2012, istoricii au descoperit ca Smith a picat examenul de navigatie, insa isi castigase titulatura de „capitanul milionarilor”, datorita increderii pe care o inspira celor din jur.