Acasă Sanatate Adevarul despre raspandirea cancerului a iesit la iveala! Vezi cum se propaga...

Adevarul despre raspandirea cancerului a iesit la iveala! Vezi cum se propaga cumplita boala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O importanta descoperire le-ar putea oferi informatii medicilor despre modul in care celulele canceroase se raspandesc din tumoarea initiala in fluxul sanguin. In cadrul descoperirii, expertii au sugerat ca dezvoltarea secundara a celulelor canceroase, numita metastaza, se propaga mult mai rapid prin peretii vaselor de sange tintind moleculele numite citokine.

Conform echipei de la Universitatea Goethe, din Frankfurt, si de la Institutul Max Planck din Germania, ,,dezactivarea”  citokinei ar putea bloca imprastierea celulelor canceroase daca nu mai exista metode alternative prin care cancerul poate intra in fluxul sangelui.

,,Descoperirea acestui mecanism reprezinta un punct de plecare important atunci cand incercam sa prescriem tratamente care previn formarea metastazei,” a declarat cercetatorul Stefan Offermanns.

Aproprierea dezoltarii secundare este extrem de importanta deoarece majoritatea mortilor nu sunt cauzate de tumoarea initiala, ci de raspandirea cancerului. Celulele canceroase care sparg peretele vaselor de sange ataca celulele endoteliale, care captusesc vasele sanguine prin intermediul unei necroze programate, scrie bzi.

Conform cercetatorilor, necroza programata este declansata de molecula citokina. Odata atacata molecula, celulele canceroase vor calatori prin aceasta crapatura in peretele vascular si vor slabi celulele din zona respectiva. Echipa a observat acelasi comportament, atat la celulele crescute in laborator, cat si la cobaii modificati genetic in cadrul carora molecula citakina a fost dezactivata.

Urmatorul pas va fi descoperirea potentialelor efecte secundare provocate de dezactivarea citakinei si testarea clinica pe oameni. Exista alte ipoteze ale instalarii metastazei, cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) cerceteaza, in prezent, ideea conform careia cancerul s-ar putea raspandi in corp in afara sistemului vascular.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAlerta! Vezi ce deodorante roll on pot aduce cancerul!
Articolul următorPainea care nu te lasa sa imbatranesti! Vezi ingredientele minune care sunt un adevarat elixir al tineretii!