Acasă Stirile zilei Adevarul despre primul roman infectat cu coronavirus: Lucreaza de 10 ani pe...

Adevarul despre primul roman infectat cu coronavirus: Lucreaza de 10 ani pe vasul de croaziera Diamond Princess

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romanul care s-a infectat cu coronavirus era angajat la bucataria vasului de croaziera Diamond Princess, aflat in carantina intr-un port din Japonia, potrivit Digi 24. La bord se afla si sotia care face parte din personalul navei.

„Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata de catre Ministerul de Externe al Japoniei ca un cetatean roman de pe nava de croaziera Diamond Princess, aflata in apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetateanul roman a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii”, a anuntat joi MAE.

Alti 17 romani sunt pe o nava de croaziera andocata in Cambodgia.

„in ceea ce priveste nava de croaziera Westerdam, Consulatul General al Romaniei la Hong Kong a obtinut confirmarea ca la bordul navei se afla un numar de 17 cetateni romani, respectiv 9 pasageri si 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocata in portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicala a pasagerilor si membrilor echipajului este in derulare, nefiind, pana in prezent, confirmate cazuri de infectie cu coronavirus. Reprezentantele diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din regiune sunt in contact cu autoritatile locale si reprezentantele diplomatice ale altor state membre UE si sunt pregatite sa acorde asistenta consulara cetatenilor romani”, se mai arata in comunicatul MAE.

Bilantul epidemiei provocate de noul coronavirus, revizuit de China in urma eliminarii „duplicatelor” din statistici, s-a apropiat vineri de 1.400 de morti, in timp ce Statele Unite au deplans o „lipsa de transparenta” din partea Beijing-ului, informeaza AFP.

Circa 64.000 de cazuri de infectare au fost inregistrate pana in prezent in China continentala (excluzand Hong Kong-ul si Macao), potrivit cifrelor oficiale, marcand o explozie in ultimele doua zile din cauza extinderii definitiei cazurilor de infectare. Comisia Nationala de Sanatate din China, care actioneaza ca un minister, a raportat vineri 121 de noi decese in tara in ultimele 24 de ore, insa a retras din bilantul la nivel national 108 decese recenzate anterior in provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei.

Comisia justifica aceasta revizuire prin „duplicatele din statistici”, constatate dupa „verificari”. in urma acestora, bilantul epidemiei la nivel national a fost redus la 1.380 de morti. Dupa ce initial a felicitat Beijing-ul pentru felul profesionist in care a gestionat epidemia, Casa Alba s-a distantat vizibil joi.

„Suntem putin dezamagiti de lipsa de transparenta din partea chinezilor”, a declarat presei Larry Kudlow, principalul consilier economic al presedintelui Donald Trump. „Este Biroul politic (organul de conducere al Partidului Comunist, n.r.) cu adevarat onest cu noi?”, s-a intrebat oficialul american. El a regretat in special ca Beijingul a respins propunerile insistente ale Washingtonului de a trimite experti americani in China: Autoritatile chineze „nu ne lasa sa mergem”, a insistat Kudlow.