Adevarul despre paine a iesit la iveala! Vezi singurul tip de paine pe care ar trebui sa-l mancam ca sa evitam orice risc de imbolnavire! – Cap Limpede

Adevarul despre paine a iesit la iveala! Vezi singurul tip de paine pe care ar trebui sa-l mancam ca sa evitam orice risc de imbolnavire!

Painea este unul dintre alimentele in jurul carora s-au nascut cele mai multe controverse. Exista numeroase tipuri de paine, cu diverse ingrediente. Totusi, un renumit chirurg cardiovascular sustine ca painea pe care o consumam zi de zi nu ne face deloc bine si ca exista un singur tip pe care ar trebui sa il mancam.

Steven Gundry, autorul cartii „The Plant Paradox” (n.r. „Paradoxul plantelor”), ne sfatuieste sa stam departe de lectine, o proteina toxica, din plante, care se gaseste in grau si in anumite produse fara gluten.

Click pe aceeasi tema:  Ce nu ti-a spus nimeni despre apa! Vezi cate afectiuni poti trata cu cel mai important element al vietii

El spune ca odata ce lectinele, care se gasesc si in multe fructe si legume, sunt ingerate, „intra intr-un soi de razboi chimic cu corpul nostru”, care poate provoca reactii inflamatorii si care conduce la cresterea in greutate si la aparitia altor probleme de sanatate.

Specialistul recomanda o reteta speciala de paine, care nu contine niciun fel de cereale si, astfel, niciun fel de lectine. Aceasta paine este obtinuta dintr-un amestec de migdale, seminte si flori de nuca de cocos, fara niciun fel de cereale. Un studiu recent arata ca produsele fara gluten pot conduce la aparitia obezitatii si tind sa aiba un mai mare continut de energie, mai multi acizi grasi si lipide decat produsele care contin gluten.

Click pe aceeasi tema:  Cel mai bun mod prin care putem sa ajutam mediul si pe noi! Puieti plantati pe o suprafata cat 10 terenuri de fotbal!

O alta cercetare arata ca oamenii care urmeaza diete „fara gluten”, exceptandu-i pe cei care sufera de intoleranta gluten, isi fac mai mult rau decat bine. Specialistii au observat ca consumul de gluten nu creste riscul de aparitie a bolilor de inima si ca acestea apar mai degraba in cazul celor care limiteaza aportul de cereale integrale adus organismului.

spre