Adevarul despre intepaturile la inima! Ce trebuie sa faci instant!

Intepaturile de inima sunt frecvente, dar in majoritatea cazurilor sunt inofensive. Stresul, lipsa de calciu si spasmosfilia, efortul fizic si intelectual intens, dar si mesele copioase pot provoca intepaturi scurte de inima, palpitatii si dificultati respiratorii. in celelalte cazuri poate fi vorba despre dureri intercostale si boli pulmonare.

Atacuri de panica si de inima
„Stresul, emotiile puternice, examenele, supararile sunt responsabile, de cele mai multe ori, de intepaturile de inima specifice tineretii. Aceste manifestari nu sunt periculoase si cedeaza dupa administrarea calmantelor, anxioliticelor. Apa cu zahar este un mit si este eficienta doar in caz de hipoglicemie, in acele momente important este ca pacientul sa ramana nemiscat”, explica conf. dr Florin Mitu.

Click pe aceeasi tema:  Secretul care iti prelungeste viata! Efectele gandurilor intunecate in starea ta de sanatate!

In cazul in care intepaturile de inima sunt provocate de spasmofilie sau de atacuri de panica, se va trata lipsa de calciu si de magneziu, minerale necesare unei contractii normale a muschiului inimii.

De asemenea, intepaturile de inima pot fi simptome ale bolilor endocrine, in special hipertiroidie, dar si ale bolilor pulmonare, precum pneumoniile, bronsitele si bronhopneumoniile. Aceste afectiuni nu trebuie neglijate, intrucat pot degenera in miocardita, inflamatie a muschiului inimii care, netratata corect, poate duce la insuficienta cardiaca.

Click pe aceeasi tema:  Aceasta este medicina viitorului! Cum poate fi prelungita viata?

Risc pentru soferi si cei care stau mult timp la birou

spre