Acasă Sanatate Adevarul despre cancer! Un aliment consumat des de romani raspandeste in corp...

Adevarul despre cancer! Un aliment consumat des de romani raspandeste in corp cumplita boala!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cancerul este boala care macina omenirea in prezent, iar diagnosticul acestei boli ucide din start sperantelor bolnavilor. Un consum excesiv de zahar intoxica celulele si favorizeaza formarea tumorilor canceroase. „Aceasta intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulina secretata si la o cantitate mai mare de acid lactic, atat in celula, cat si in jurul ei – factori importanti de crestere tumorala”, explica prof. dr. Pavel Chirila.

Daca in 1830 o persoana consuma in medie 5 kilograme de zahar pe an, in prezent s-a ajuns chiar si la 33 de kilograme de persoana pe parcursul unui an. „De la Facere si pana acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zaharul.

Specia umana este programata sa consume glucide (dulciuri) naturale, in care zaharul este in procent de 3-5% (fructe). Deodata insa, a inceput sa consume zaharoza pura, scoasa din contextul celorlalte glucide, in procent de 100%”, explica prof. dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, in cartea sa „Nu hrani cancerul!”.

Un studiu aparut in The New York Times arata clar ca un consum ridicat de sucuri carbogazoase creste riscul de cancer endometrial, in special in cazul femeilor care au trecut de menopauza, scrie bzi.

O alta cercetare care a aparut in publicatia Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention arata ca zaharul creste riscul de cancer endometrial, insa consumul ridicat de sucuri carbogazoase are un impact si mai devastator, dubland chiar acest risc. Astfel ca persoanele care consuma cu regularitate sucuri carbogazoase au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer in comparatie cu cele care nu au in meniu aceste bauturi. Potrivit publicatiei Natural News, zaharul mentine un mediu acid in corp, favorizeaza aparitia inflamatiilor si hraneste celulele canceroase.

„Atunci cand mancam alimente pe baza de zahar sau faina alba – alimente cu o valoare glicemica foarte ridicata – nivelul de glucoza din sange se mareste cu rapiditate. Imediat, corpul elibereaza o doza de insulina pentru a da posibilitate glucozei sa intre in celule. Secretia de insulina este insotita de eliberarea unor altor molecule numite IGF, al caror rol este de a stimula dezvoltarea celulelor. Pe scurt, zaharul hraneste tesuturile si le face sa se dezvolte mai rapid. (…) În prezent, cunoastem faptul ca aceste cresteri ale nivelului de insulina si IGF stimuleaza, in mod direct, nu numai dezvoltarea celulelor canceroase, ci si capacitatea lor de a invada tesuturile invecinate”, explica dr. David Servan-Schreiber in cartea sa „Anticancer”.