Acasă World Adevarul despre asasinarea lui Osama bin Laden a iesit la iveala! De...

Adevarul despre asasinarea lui Osama bin Laden a iesit la iveala! De ce nu vom vedea niciodata fotografii cu el mort!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asasinarea lui Osama bin Laden a reprezentat una dintre cele mai importante zile din istoria moderna a Statelor Unite ale Americii.

Atunci cand a aparut aceasta stire, oameni din toata America au iesit pe strazi pentru a sarbatori in mod patriotic aceasta veste.

La scurt timp dupa asta, detaliile despre uciderea liderului Al Qaeda au fost exploatate din plin de ziare si televiziuni, s-au scris carti si s-au facut chiar filme despre misiunea eroica a membrilor trupelor speciale SEAL.

Insa, din toate acestea, un singur lucru a ramas nedat publicitatii, chiar si dupa atatia ani. Este vorba despre imaginile cu liderul terorist mort. Iar acum stim si de ce, afirma cei de la Independent Journal Review.

Soldatul Robert O’Neill din cadrul trupelor speciale SEAL este cel care afirma ca l-a ucis pe Oasama ben Laden. recent, el a scris cartea „The Operator”, in care nu numai ca povesteste despre cele aproximativ 400 de misiuni la care a participat, dar ofera detalii si despre evenimentele care au dus la moartea lui ben Laden, arata stirileprotv.

O’Neill spune ca el si o alta persoana au ajuns la etajul 3 al unei cladiri, imediat dupa ce l-au ucis pe unul dintre fii lui Osama. Asa au navalit in dormitorul liderului terorist, moment in care celalalt barbat a tinut arma indreptata asupra celor doua femei de acolo, in caz ca acestea aveau explozibil asupra lor.

O’Neill afirma ca a indreptat si el arma spre ben Laden, tintind peste umarul uneia dintre cele doua femei, dupa care a tras exact in capul teroristului.

Soldatul afirma ca a lovit tinta din plin, iar capul lui Osama s-ar fi desfacut in doua parti.

„In mai putin de o secunda, am tintit peste umarul drept al unei femei si am apasat de 2 ori pe tragaci. Capul lui ben Laden s-a desfacut in doua, iar el a cazut la pamant. Am mai bagat un glont in capul lui. Ca sa fiu sigur.” – spune americanul, citat de New York Daily News.

Pentru ca ben Laden sa fie identificat cu acuratete, militarii au fost nevoiti sa imbine partile capului sau si sa faca fotografii.

Insa militarii inca nu terminasera treaba acolo.

Potrivit lui Jack Murphy – editor sef la portalul de stiri despre operatiunile speciale militare SOFREP – membrii SEAL ar fi tras inca aproximativ 100 de gloante in ben Laden, facand astfel ca trupul sau sa fie aproape de neidentificat.
Osama ben Laden

Murphy a numit aceasta actiune drept una „mai mult decat excesiva” si afirma ca din cauza acestor fapte nu au fost date publicitatii fotografii niciodata pana acum.

„Doar fotografiile in sine ar fi provocat un scandal international, iar investigatiile care s-ar fi declansat ar fi putut conduce la desecretizarea altor operatiuni militare, pe care multi ar vrea sa le tina ingropate”, mai afirma Murphy.

La putin timp dupa uciderea lui Osama, corpul sau a fost aruncat in Marea Arabiei.

Iar atunci cand guvernul SUA a fost chestionat unde se afla fotografiile, Departamentul de Aparare a sustinut ca nu poate gasi nicio imagine din cadrul operatiunii militare respective.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos