Acasă World Adevarul a iesit la iveala! Legatura secreta dintre Baba Vanga, Nostradamus din...

Adevarul a iesit la iveala! Legatura secreta dintre Baba Vanga, Nostradamus din Balcani, si liderii comunisti! Previziunea care i-a adus faima!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Galia Valtchinova este cercetatoare a Academiei de Stiinte din Bulgaria si s-a preocupat de studierea vietii si a prezicerilor babei Vanga.

In articolul sau, „Vanga o Preoteasa bulgara din Delphi: idei si practica din Antichitate pana in timpul Bulgariei Socialiste”, cercetatoarea sustine teza cultului ideologic al Babei Vanga.

Vanga este o vizionara din Bulgaria, care a uimit o lume intreaga cu prezicerile ei, mare parte dintre ele transpuse in realitate.

Babei Vanga, poreclita „Nostradamus din Balcani” ii sunt atribuite puteri mistice si paranormale, fiind capabila sa prevada viitorul. Legenda spune ca la varsta de 30 de ani, Vanga si-a pierdut vederea dupa ce a fost „luata de un vartej de vant”. Lipsa vederii nu a impiedicat-o pe Vanga sa lucreze si sa se ingrijeasca de fratii ei – o sora si doi frati.

Moartea tatalui lor, in 1940, care fusese un activist pro-bulgar al Organizatiei Revolutionare din Macedonia, renegat de puterea sarbeasca, a gasit-o pe tanara Vanga in fata unor mari greutati, intrucat nu mai aveam niciun mijloc de subzistenta, iar situatia economica din aceea perioada era cumplita, tergiversand criza unei foamete. Se pare ca acesta a fost momentul in care Vanga si-a descoperit puterile supranaturale, noteaza stirileprotv.

Prima prezicere a sa a coincis cu intrarea trupelor naziste in Iugoslavia, 6 aprilie 1941. Vizionara marturisea ca a vazut un cavaler luminos, care s-a indreptat catre ea si i-a transmis un mesaj referitor la situatia razboiului.

Vanga a continuat sa primeasca mesaje supranaturale si a inceput sa aiba viziuni cu barbatii care se aflau pe front. Tanara vizionara putea prezice cine are sa-si piarda viata in razboi si care dintre ei se vor intoarce la familiile lor, chiar daca rudele nu mai aveau nicio speranta asupra revenirii lor.

Rapid femeia a castigat increderea curiosilor preocupati de ceea ce li se va intampla.

Vanga s-a casatorit, in 1942, si, cum spune traditia, si-a urmat sotul in zona Petric, situat la 50 de kilometri de orasul sau natal. Locul acesta are o simbolistica aparte si ii va aduce faima.

Baba Vanga era supranumita „Vizionara din Petric”.La momentul respectiv, Petric era un satulet situat la intersectia a trei frontiere: Grecia, Bulgaria si fosta-Iugoslavie. In prezent, satul este inscris in spatiul Republicii Macedonia. Istoria acestui spatiu a fost exploatata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si de-a lungul Razboiului Rece. Petric era considerata granita celor trei lumi: lumea capitalista, reprezentata de Grecia, lumea comunista, reliefata de Bulgaria si Lumea a Treia identificata cu Iugoslavia sub dominatia lui Tito. Intersectia acestor lumi, creeaza un melanj social, religios si cultural, pe care cercetatoarea bulgara il numeste: „un loc de nastere istoric”. Zona a fost supusa periodic tentativelor de exacerbare a luptelor pentru afirmarea identitatii, amplificate de tensiunile inter-etnice si religioase. Pe acest fundal, ia nastere legenda „vizionarei din Petric”.

Cercetatoarea sustine ca 50 de ani din viata babei Vanga i-au fost furati de cei care ii exploatau puterile. Vanga era cunoascuta ca medium, clarvazatoare, telepatie, puteri extrasenzoriale si capabila sa exprime profetii. Oamenii ii asociau puterile cu vindecarile medicale, altii credeau ca reprezinta o binecuvantare religioasa.

Preziceriile Vangai, realizate in perioada 1967-1973, erau putin axate pe elucidarea unor morti violente sau suspecte, cu toate acestea, moartea a devenit elementul central al calitatilor sale. Oamenii erau fascinati si veneau excesiv de mult sa afle despre situatia celor dragi lor.

Martorii sutin ca Vanga intra in transa atunci cand facea dezvaluirile. De asemenea, se pare ca femeie aproape ca se „transforma” atunci cand intra in legatura cu spiritele, folosindu-se de „o voce ciudata, care nu era a ei.”

Baba Vanga ar fi prevazut si epifaniile Sfintei Fecioare Maria de La Salette, Fatima si Medjugorje.

Prezicerile sale i-au adus faima internationala, in special in Europa de Est, cu precadere in spatiul iugoslav, dar mai ales in Uniunea Sovietica.

Recunoasterea sa internationala i-au determinat pe oamenii din intreaga lume sa-i calce pragul si sa beneficieze de serviciile sale.
Nicolae Ceausescu si Todor Jivkov

Baba Vanga, favorita a regimului comunist

Puterile sale supranaturale, i-au adus, in 1966, statutul de „practician” intrat in componenta serviciului de stat. Activitatea sa viza doua paliere. Unul privea oferirea de consultatii, iar cea de-a doua era concentrat pe activitatea inglobata in cadrul institutului si a elaborarii lucrarilor stiintifice din domeniu. In numele Vangai s-a instituit un Institut de „Sugestiologie”, care a luat fiinta in anul 1967 ca institutie conexa a Academiei de Stiinte din Bulgaria.

Autoritatile comuniste au respectat calitatile supranaturale ale Vangai si i-au pus la dispozitie si o resedinta speciala in care putea locui sau unde putea oferi consultanta – casa fiind denumita „loc de inspiratie”. In plus, i s-a alocat o masina si au fost angajate zece persoane responsabile de ingrijirea si sprijinirea vizionarei.

Tot acest cumul de beneficii, a imbracat forma unui Institut de Sugestiologie, care avea o structura flexibila, fiind mai mult un laborator experimental complet dotat, care isi avea sediul la Sofia, capitala Bulgariei. Legatura dintre conducerea comunista si Vanga era inseparabila.

Statul a incercat sa ofere o forma stiintifica puterilor Vangai, care a devenit rapid unul dintre emblemele „la moda” ale puterii comuniste.

La sfarsitul anilor ’60, resedinta sa a fost catalogata ca fiind un spatiu cvasi-lumesc, imbracand forma unui corp diplomatic pe spatiul Bulgariei. Cu trecea timpului a devenit un loc privilegiat, destinat inaltilor oficiali de rang sovietic, practica a fost continuata in perioada anilor ’70-’80. Aceste intalniri au facut-o pe Vanga sa cunoasca oameni noi, precum fiica Primului-Secretar al Partidului Comunist sau Ministrul Culturii, Liudmila Jivkova.

Vangai i s-a creat o linie speciala de comunicatii care ii era destinata. Rolul acestei linii telefonice era acela de a efectua legatura dintre liderii sovietici si clarvazatoarea, atunci cand au nevoie de un sfat.

Succesul viziunilor sale, i-au adus faima, fiind cunoscuta sub apelativul de „proorocita”.

Daca inainte de 1989, abilitatile sale predictive au fost de uz public pentru a anticipa evolutia evenimentelor, dupa anii 1990 tot mai multi lideri ai lumii erau interesati de serviciile sale, Vanga pastrandu-si notorietatea pana in zilele noastre, cu toate ca au trecut mai bine de 21 de ani e la moartea sa.