Acasă World Adevarul a iesit la iveala! Dovada care inlatura orice suspiciune! Ce s-a...

Adevarul a iesit la iveala! Dovada care inlatura orice suspiciune! Ce s-a gasit pe Giulgiul din Torino!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Giulgiul din Torino ar fi patat de sangele unei victime torturate, potrivit datelor unor noi cercetari, care contravin teoriei ca chipul lui Iisus ar fi fost pictat pe panza de catre falsificatorii din Evul Mediu, informeaza Daily Mail.

Expertii pretind ca exista sange pe giulgiu care nu ar apartine unei persoane sanatoase. Acestia argumenteaza ca respectivele urme de sange contin creatinina si feritina, substante ce se gasesc in sangele victimelor anumitor traume. Expertii sustin ca giulgiul ar fi patat de sangele unei victime torturate, care sustine teoria ca panza funerara a fost utilizata la invelirea lui Iisus. Descoperirile contrazic astfel teoria conform careia giulgiul ar fi fost pictat de falsificatorii medievali.

Giulgiul se afla in prezent in Catedrala Sf.Ioan Botezatorul din Torino, Italia, unde este si expus.

Elvio Carlino, un cercetator de la Institutul de Cristalografie din Bari, Italia, a spus ca micile particule dezvaluie „mare suferinta” a unei victime ‘infasurate in panza funerara’.

Respectivele particule au ‘o structura, dimensiune si distributie’, a spus profesorul de la Universitatea din Padova, Giulio Fanti. Acesta a declarat ca sangele contine niveluri inalte de substante precum creatinina ti feritina, gasite la pacientii care sufera traume puternice, precum tortura, scrie Mediafax.

Profesorul Fanti a declarat: ‘Astfel, prezenta acestor nanoparticule biologice gasite in timpul experimentelor desfasurate de noi demonstreaza ca omul infasurat in Giuliul din Torina a suferit o moarte violenta.’

Giulgiul din Torino masoara in jur de trei metri pe un metru si contine ceea ce pare a fi imaginea unui barbat despre care crestinii cred ca il infatiseaza pe Iisus.

Giulgiu a fost subiectul unor studii stiintifice extensive pentru a-i verifica autenticitatea.

Noile descoperiri au fost publicate in ziarul stiintific american PlosOne intr-un articol intitulat ‘New Biological Evidence from Atomic Resolution Studies on the Turin Shroud.’

Fanti a precizat ca aceste caracteristici ‘nu pot fi contrafacute de-a lungul secolelor pe tesatura Giulgiului.’

Cercetatorii s-au bazat si pe studiile medicale conduse pe pacientii care au suferit traume si torturi multiple.

Elvio a adaugat: ‘Aceste descoperiri au putut fi dezvaluite numai prin metodele recent dezvoltate din campul microscopiei la nivelul electronilor’. Cercetatorul a mai spus ca descoperirea marcheaza primul studiu efectuat la nivel de nano-particule asupra unei fibre ce provin din Giulgiul din Torino.

Studiul a fost efectuat de Instituo Officia dei Materiali in Trieste si de Institutul de Cristalografie din Bari, ambele aflate sub egia Consiliului National de Cercetare al Italiei, precum si de Departamentul de Inginerie Industriala al Universitatii din Padova.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos