Acasă Stirile zilei Tech Adevaratul motiv pentru care Solitaire a fost instalat pe toate calculatoarele!

Adevaratul motiv pentru care Solitaire a fost instalat pe toate calculatoarele!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri
Are o vechime de peste 26 de ani in programele utilizate de Windows si se incapataneaza sa ramana activ multi ani de acum incolo. Este folosit de oameni de toate varstele si oriunde… acasa, la scoala dar mai ales la serviciu. Iata de ce Solitaire a devenit jocul cu care se distreaza milioane de oameni din intreaga lume.

 

Solitaire a fost introdus in versiunea de Windows 3.0 din anul 1990, insa jocul exista inca din anii 1700. Versiunea digitala a avut un scop ascuns – acela de a-i invata pe utilizatori sa aiba miscari fluente in utilizarea calculatorului si a mouse-ului. De asemenea, cu ajutorul Solitaire, utilizatorii au fost mai familiarizati cu conceptul de „drag and drop” (glisare si fixare), intens folosit pe calculatoarele cu sistemul de operare Windows pentru copierea fisierelor sau mutarea lor.

Scopuri asemanatoare au avut si jocurile Minesweeper sau Hearts, care insa n-au devenit la fel de populare ca si Solitaire. In cazul Minesweeper, telul era ca utilizatorii sa inteleaga diferentele intre „click stanga” si „click dreapta”, dar si sa-i ajute sa foloseasca mouse-ul cu mai mare precizie si viteza.

Potrivit site-ului mentalfloss.com, jocurile, in special Solitaire, au devenit atat de populare, incat de fiecare data cand Microsoft a incercat sa le elimine din noile versiuni de Windows testerii au reactionat negativ.

Anul acesta, o data cu lansarea Windows 10, Microsoft a introdus din nou Solitaire in lista de jocuri si programe instalate o data cu sistemul de operare, dupa ce in versiunea Windows 8 utilizatorii il puteau descarca, insa aveau de achitat o anumita suma.

sursa: gandul.info