Acasă Sanatate Adevaratul motiv al durerii! Sfaturi naturale pentru durerile musculare si articulare!

Adevaratul motiv al durerii! Sfaturi naturale pentru durerile musculare si articulare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproape fiecare dintre noi am suferit la un moment dat un disconfort articular sau muscular. Intregul corp uman este acoperit de tesut muscular si de articulatii care se afla in miscare aproape constant, fiind mult mai usor ca disconfortul sa apara oriunde si oricand. Cel mai frecvent tip de disconfort muscular este durerea inferioara a spatelui. Se estimeaza ca pana la 80% din populatia adulta a Romaniei sufera de dureri de spate. Este unul dintre motivele destul de des intalnite ale unei vizite la medic. Este, de asemenea, o cauza principala a invaliditatii la oamenii sub varsta de 45 de ani.

Dinsconfortul muscular poate implica ligamentele, tendoanele si fascia. Un ligament este tesutul fibros care leaga oasele de alte oase. Un tendon este o banda de tesuturi care leaga musculatura de oase. La fel ca ligamentele, acestea sunt fabricate din colagen. Fascia este un tesut conjunctiv dens, care conecteaza muschii, oasele si organele.

De ce ne dor muschii?

Durerea musculara poate sa rezulte dintr-o varietate de motive. Exercitiul fizic este cel mai frecvent factor. Alti factori, cum ar fi stresu, pot provoca rigidizarea maxilarului, gatului sau dureri in alte parti ale corpului. Intoarcerile, indoirea sau intinderea pot provoca, de asemenea, probleme.

Anumite probleme medicale, precum fibromialgia, infectiile, gripa, boala lyme, poliomelita si lupusul pot provoca dureri musculare. Accidentele auto reprezinta o cauza semnificativa a vatamarii, de obicei, a muschilor gatului. Aproape 2.5 milioane de persoane sunt ranite sau afectate in accidentele rutiere in fiecare an. Deshidratarea poate provoca dezechilibre electrolitice datorita nivelurilor reduse de potasiu, calciu sau magneziu si poate duce la crampe musculare si disconfort.

Cum se amelioreaza durerea musculara si articulara?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos