Acasă Special Investigatii Acuzatii incredibile: Medicul Mihai Lucan ar fi facut intentionat o eroare medicala...

Acuzatii incredibile: Medicul Mihai Lucan ar fi facut intentionat o eroare medicala care putea ucide un pacient!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vestea retinerii cunoscutului medic clujean Mihai Lucan a impartit pacientii acestuia in doua tabere. Dar pe langa acuzatiile de frauda ies la iveala acuzatii si mai grave. Potrivit referatului procurorilor DIICOT un incident deosebit de grav s-ar fi petrecut in timpul unui transplant la care Mihai Lucan a participat. Lucan ar fi facut intentionat o eroare medicala care a pus in pericol viata unui pacient.

Incidentul s-ar fi petrecut in luna martie a acestui an. Mihai Lucan a insistat sa faca parte din echipa medicala a unui transplant efectuat la Institutul Renal din Cluj Napoca, desi nu mai facuse de multa vreme aceasta procedura. Urologul ar fi fost cel care s-a ocupat de prepararea grefei renale, adica pregatirea rinichiului prelevat de la un pacient aflat in moarte cerebrala. Procurorii spun ca: “Inculpatul LUCAN MIHAI a manipulat de o asa maniera instrumentarul chirurgical practicand o incizie asupra sinusului arterei renale intr-o zona care nu era vizibila dupa care l-a pus la dispozitia membrilor echipei de chirurgi (…) parasind la scurt timp sediul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal.”

Medicii din echipa nu au vazut ce facuse Lucan si in timpul implantarii rinochiului a avut loc o hemoragie. Dr Silviu Moga, manager institutul de urologie si transplant renal Cluj: “O hemoragie la artera renala poate duce si la decesul pacientului. Credem ca a fost o actiune premeditata, era deja intr-un conflict cu doctorul.” Si procurorii DIICOT sustin ca Mihai Lucan ar fi facut acea greseala intentionat pentru a-i pune in dificultate pe medici.

Dr Silviu Moga, manager institutul de urologie si transplant renal Cluj: “Am fost amenintat, mi s-a cerut demisia de nenumarate ori, i-a cerut chiar si ministrului Sanatatii sa ma demita fiindca il incurcam.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos