Cap Limpede

Stirile zilei

Actrita Cristina Stamate a murit!

Cristina Stamate a incetat din viata luni dimineata, la Spitalul Floreasca. Actrita avea 71 de ani si fusese internata in urma cu cateva zile din cauza unor complicatii. Cristina Stamate a murit luni dimineata, a anuntat purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, Bogdan Oprita.

„Cu putin inainte de ora 7,00, in aceasta dimineata, a decedat”, a anuntat Bogdan Oprita pentru Agerpres.

Actrita Cristina Stamate era internata de cateva zile in investigatii la Spitalul Floreasca.

Ea a fost transportata la spital de un echipaj SMURD.

„Este venita la noi, pentru ca i s-a facut rau. Este in investigatii. Are o patologie preexistenta importanta si, dupa ce o investigam, stabilim daca ramane internata sau nu”, a declarat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Cunoscuta artista are probleme mai vechi de sanatate, ea suferind in urma cu mai mult timp si un accident vascular cerebral.

Cristina Stamate s-a nascut la 8 februarie 1946, la Bucuresti. A urmat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la clasa regizorului Alexandru Finti si, mai apoi, a Sandei Manu, se arata pe site-ul www.teatrultanase.ro.

Dupa absolvirea Institutului, in anul 1967, a fost repartizata la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat in spectacolele de revista, bucurandu-se de un succes remarcabil. A revenit, insa, la Bucuresti, la Teatrul de Revista Constantin Tanase, unde a jucat in foarte multe spectacole, printre care: „Vivat Revista”, „Hohote in Herastrau”, „Comedie pe Titanic”, „Revista Revistelor”, „Vara nu-i ca iarna”, „Arca lui Nae si Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolii femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Pofta buna lui Tanase”, „Te astept diseara pe Lipscani”, „Ura… si la gara” , „O seara la revista”, „Scandal in Paradis”.

De asemenea, Cristina Stamate a jucat si in spectacole pentru Teatrul National de Televiziune si pentru Teatrul National Radiofonic, iar pe marele ecran, in „Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984, in regia lui Geo Saizescu, mentioneaza site-ul citat anterior.

Cristina Stamate era internata de saptamana trecuta la Spitalul Floreasca pentru investigatii, dupa ce i se facuse rau.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-101637").on("click", function(){ $(".com-click-id-101637").show(); $(".disqus-thread-101637").show(); $(".com-but-101637").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});