Dupa o lunga suferinta, actorul Serban Ionescu a incetat din viata miercuri seara la Spitalul Floreasca din Capitala, unde era internat in stare grava de marti.

La numai 62 de ani, actorul Serban Ionescu paraseste lumea noastra dupa luni intregi in care s-a luptat cu o boala incurabila.

In urma cu un an actorul a fost diagnosticat cu borelioza, o boala grava provocata de intepatura unei capuse, ce afecteaza muschii si alte organe provocand probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia.

La jumatatea lunii august, dupa multe tratamente si investigatii in Germania, actorul a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica, boala ce consta intr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, anumiti neuroni motori ce controleaza muschii voluntari si care fac posibila miscarea. Scleroza laterala amiotrofica este o boala progresiva, invalidanta si fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului devin treptat din ce in ce mai dificile si pot provoca diferite alte boli si complicatii.

La vremea aceea avocatul actorului, Catalin Dancu, declara ca boala de care sufera acesta este incurabila.

Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament, declara avocatul.

Serban Ionescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din 18 septembrie pana in 2 octombrie pentru a fi supus unei proceduri chirurgicale necesare in vederea asigurarii unei alimentatii complete. Pe perioada spitalizarii, Serban Ionescu a fost constient, nu a prezentat tulburari respiratorii si nici nu a necesitat alt tip de ingrijire medicala, astfel ca in 2 octombrie actorul a fost externat.

Insa, se pare ca de la aceasta data si pana marti actorul s-a simtit tot mai rau fiind necesara internarea lui la Spitalul Floreasca.

Serban Ionescu a fost internat marti in spital. Altceva nu putem spune, intrucat doamna care il insoteste are o procura prin care solicita sa nu fie furnizate date despre starea pacientului, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Oprita.

Inca un actor bun paraseste scena vietii!

Actorul Serban Ionescu a fost unul dintre cei mai apreciati actori romani de teatru si film ai ultimelor decenii, avand roluri in peste 40 de filme. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani, unde a interpretat numeroase roluri precum: „Loctiitorul” de Horia Lovinescu, „Pluta Meduzei” de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, „In cautarea sensului pierdut” de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu.

In 1980 regizorul Mircea Muresan i-a incredintat lui Serban Ionescu ceea ce a fost considerat rolul vietii sale: Ion, In filmul „Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”, ecranizarea romanului „Rascoala” de Liviu Rebreanu.

Si-a consolidat renumele prin prestatia din productii precum “Horea”, „Padureanca”, „Imposibila Iubire”, „Furtuna In Pacific”, „Mircea”, „Sobolanii rosii”, „Al matale, Caragiale”, „Pacala se intoarce”, „Om sarac, om bogat”. In ultimii ani a jucat In filmele: „Umilinta” (2011), „Websitestory” (2010), „Dincolo de America” (2008), dar si in serialele de televiziune „Anticamera” (2008) si „Fetele marinarului” (2008).

De asemenea, actorul a putut fi admirat In productiile Teatrului National Bucuresti (TNB), al carui actor a fost pâna la sfarsitul vietii sale, cu piesele „Dineu cu prosti”, „Eduard al III-lea”, „Livada de visini” si „Molto, gran’ impressione”.

 

 

Secvente din „Dineu cu prosti” jucata pe scena Teatrului National.

 

 

Secvente din „Pacala se intoarce”

 

 

Secvente din „Ion:Blestemul pamantului, blestemul iubirii”

 

 

Secvente din „Sub acelasi acoperis”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.