Acasă Timp liber Cultura Actorul GEO COSTINIU a murit la varsta de 63 de ani! VIDEO

Actorul GEO COSTINIU a murit la varsta de 63 de ani! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Actorul Teatrului Odeon din Capitala, Geo Costiniu a murit la varsta de 63 de ani, au declarat reprezentantii institutiei de spectacole.

Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon, a declarat ca Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat.

„Era suferind. A fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat, care s-a imbolnavit. (…) A murit saptamana trecuta Dana Comnea, la New York, si acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mahnita. Era un coleg minunat si uite ca boala l-a invins”.

Geo Costiniu a inceput sa joace in productii de televiziune inca de la varsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca in spectacole la Casa Studentilor din Bucuresti. In anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitala, sub indrumarea regizorului Liviu Ciulei. Dupa absolvirea facultatii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul National din Iasi, unde a jucat intre anii 1973 – 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giulesti (actualul Odeon) din Bucuresti, pe scena caruia a interpretat numeroase roluri, in piese celebre, ca „Palaria Florentina”, „Omul care a vazut moartea”, „Patima rosie”, „Marchizul de Sade”.

A debutat in filme in anul 1972, in pelicula „Parasutistii”, de Dinu Cocea. In 1978, joaca in filmul lui Timotei Ursu „Septembrie”, o poveste de dragoste care l-a facut celebru in randul spectatorilor.

Printre filmele in care a jucat se numara „Astept provincia” (1995), „Neinvinsa-i dragostea” (1993), „Patul conjugal” (1993), „Capul de ratoi” (1992), „Intamplari cu Alexandra” (1989), „De ce are vulpea coada?” (1988), „Niste baieti grozavi” (1987), „Un oaspete la cina” (1987), „Ora zero” (1979).Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos