Acasă Stirile zilei Bani Actiunile Facebook au scazut la jumatate din valoare in trei luni

Actiunile Facebook au scazut la jumatate din valoare in trei luni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Actiunile Facebook au scazut la o noua valoare record, coborand pentru prima data sub pragul de 20 de dolari, ceea ce inseamna ca in cele trei luni care au trecut de la cotarea sa publica initiala in luna mai titlurile Facebook au pierdut aproape 50% din valoare, transmite AFP.

Peste 270 milioane actiuni Facebook au devenit disponibile la tranzactionare joi, ceea ce a precipitat o scadere de 6,27% a actiunilor retelei de socializare pana la 19,87 dolari per actiune, comparativ cu pretul de 38 de dolari per actiune inregistrat cu ocazia cotarii publice initiale din data de 18 mai. In consecinta, capitalizarea bursiera a Facebook a scazut pana la aproximativ 42,5 miliarde de dolari de la o valoare maxima de 104 miliarde de dolari.

Analistii subliniaza ca ceea ce s-a intamplat joi ar putea sa se repete si in luna noiembrie, cand aproximativ 1,2 miliarde actiuni Facebook vor deveni disponibile la tranzactionare. Fondatorul si directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, va putea sa-si vanda si el actiunile incepand din luna noiembrie.