Acasă Stirile zilei Justitia Achitari in dosarul Omar Hayssam

Achitari in dosarul Omar Hayssam

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Curtea de Apel Oradea a decis sa-i achite pe cei doi frati ai lui Omar Hayssam si pe omul de afaceri Mustafa Tartoussi, acuzati ca l-au ajutat pe Hayssam sa fuga din Romania.

Sentinta poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Omar Hayssam este cel mai celebru terorist al Romaniei, iar fuga lui a nascut legende. Potrivit procurorilor, imediat ce a fost eliberat din arest preventiv, Omar Hayssam, alaturi de doi frati de-ai sai au trecut la construirea unui plan foarte bine pus la punct pentru a fugi din Romania. Sirianul a plecat din Bucuresti catre Constanta pe 29 iulie 2006. Seara, s-a intalnit cu omul de afaceri Mustafa Tartoussi, care l-a urcat la bordul navei sale, Iman T, in jurul orei 02.00. Vaporul, cu Omar Hayssam ascuns intr-una din cabinele marinarilor, a luat drumul Egiptului spre dimineata. A doua zi, nava a trecut prin stramtoarea Bosfor-Dardanele. Pe 5 iulie, Omar a debarcat la Alexandria sub numele fratelui sau, Omar Samir, cu care seamana foarte mult si care avea cetatenie siriano-rusa. Omar Hayssam s-a cazat la un hotel, unde a petrecut cateva zile alaturi de amanta sa, romanca Violeta Parvan. Cei doi au un copil. Pe 16 iulie, omul de afaceri s-a urcat din nou la bordul navei Iman T si a ajuns peste doua zile in portul Tartous, din Siria. De atunci, anchetatorii au pierdut urma lui Omar Hayssam. El este dat in urmarire generala prin Interpol.

O ancheta DIICOT a aratat ca fratii lui Omar Hayssam, dar si un alt armator sirian, au planificat fuga sirianului la bordul unei nave. Cei doi frati ai sirianului si Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului cu care se presupune ca a fugit din tara Hayssam, au fost trimisi in judecata de procurori.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos