Oamenii confunda adesea uleiurile esentiale cu esentele floare. Cu toate ca ambele, atat uleiurile esentiale cat si esentele floare au beneficii terapeutice, ele sunt, de fapt total diferite. Ele sunt extrase in moduri diferite si sunt, de asemenea, utilizat in diferite moduri.

Uleurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt uleiuri naturale, care sunt extrase din plante. Ele sunt folosite in aromoterapie in scopuri terapeutice pentru conditii comune, cum ar fi astmul, artrita, durerile de spate si stres. Uleiurile esentiale sunt extrase din diferite parti ale plantelor, cum ar fi radacini, frunze, flori, seminte sau glandele acestora. Cele mai comune doua metode de extractie a uleiurilor esentiale sunt distilarea si presarea la rece. Cele mai multe tipuri de uleiuri esentiale de citrice sunt extrase prin presare la rece. Exemple de uleiuri esentiale includ de lamaie, de lavanda, de trandafir, de menta, de rozmarim si de chiparos.

Esente florale

Dr. Edward Bach (1886 – 1936) este cel mai cunoscut nume acreditat cu descoperirea beneficiilor terapeutice ale esentelor florale. Esentele florale corespund unei anumite virtuti, sau unui dezechilibru emotional la nivelul corpului care cauzeaza lipsa de armonie; o esenta florala potrivita este aleasa pentru a echilibra corpul. Desi esentele sunt in general demunite “esente florale”, esentele  includ si esente de copaci de asemenea; exemple de esente florale includ ulm, nuc, mustar, trandafir si stejar.

Materialul vegetal este colectat de la planta, pus intr-un vas cu apa si i se permite sa infuzeze elementele  naturale ale soarelului si aerului. De indata ce plantele au fost infuzate pentru o perioada de timp, apa infuzata este imbuteliata si gata de utilizare. Esentele florale de asemenea contin alcool(de obicei coniac), ca un conservant natural al infuziei. Esentele florale contin vibratia sau energia plantei are este utilizata pentru a vindeca dezechilibrele din organism.

sursa: naturalhealthezine.com