Zeci de mii de oameni s-au adunat adunat in Piata Victoriei din Capitala in a patra zi de proteste fata de adoptarea ordonantei de urgenta prin care sunt modificate codurile penale.

In Piata Victoriei din Capitala sunt peste 100.000 de oameni, piata fiind aproape imposibil de traversat de la un capat la altul. La ora 22.00, multimea a cantat Imnul national. Dupa acest moment, manifestantii au fluierat, au batut in tobe si si-au facut selfie-uri.

Pe unul dintre blocurile din piata au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale si cu indemnuri pentru continuarea protestelor, printre care: „Noaptea, ca hotii” si „Romania, trezeste-te”. Pe masura ce mesajele au fost afisate pe bloc, ele au fost scandate de toata multimea din piata.

Manifestantii sar pe loc, fluiera sau scandeaza „Hotii”, „Tradatorii”, purtand pancarte pe care scrie: „Stim istorie si nu o repetam”, „Revolutia bunului simt”, „Mama, sunt in piata sa scap tara de mustata”, „CCR salveaza democratia”. Cand nu fluiera sau nu scandeaza, oamenii discuta, pe un ton calm, intre ei.

Cinci papusi gigantice care ii reprezinta pe Dragnea, Grindeanu, Ponta, Tariceanu si Iordache – imbracati in zeghe – fac turul pietei, iar protestatarii huiduie.

Oamenii spun ca simt ca aceste iesiri au efect, ceva, ceva se intampla, desi mai sunt 8 zile pana cand intra in vigoare OUG, chiar daca premierul Sorin Grindeanu si Seful Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au declarat ca nu vor renunta la Ordonanatele de Urgenta privind modificare Codurilor Penale. Cei care au iesit la proteste spun ca toate aceste proteste au avut efecte. Un prim efect ar fi si faptul ca o parte dintre reprezentantii PSD si-au dat demisia, nefiind de acord cu modificarile aduse Codurilor Penale.