A fost descoperita singura planta-vampir din lume!

Raw Life and Style

Exista o singura planta cunoscuta pentru care nu soarele, ci luna este cruciala. Ephedra foeminea, despre care poti spune fara sa gresesti ca e o planta vampir, depinde de ciclul lunar pentru a supravietui.

Noaptea, aceasta secreta din organele reproducatoare feminine, ce seamana cu mici conuri, picaturi de zahar lichid, cu care atrage insectele ce polenizeaza. Daca o insecta aterizeaza pe o astfel de globula dulce, polenul pe care il are pe picioare este absorbit de lichid si ajunge in con, realizandu-se fertilizarea.

Click pe aceeasi tema:  Planta ornamentala care actioneaza ca un antibiotic natural!

Insa acest intreg proces are loc doar noaptea, relateaza New Scientist. Mai mult, cercetatorii au descoperit aceste „apucaturi” ciudate ale plantei abia recent si dintr-o greseala.

Plantele au fost studiate indelung in Grecia si Croatia, descoperirea fiind facuta din intamplare, cand oamenii de stiinta deja se pregateau sa-si faca bagajele si sa se intoarca acasa.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

Click pe aceeasi tema:  S-au adeverit predictiile lui Nostradamus legate de Ucraina, relatiile UE si SUA, respectiv AL TREILEA RAZBOI MONDIAL! Ce ne asteapta?
spre