Acasă Stirile zilei A aparut o inregistrare VIDEO cu ultimele momente ale prabusirii avionului Germanwings!

A aparut o inregistrare VIDEO cu ultimele momente ale prabusirii avionului Germanwings!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O inregistrare de cateva secunde, realizata inaintea prabusirii zborului 4U 9525 al companiei Germanwings si recuperata de la locul accidentului de o sursa apropiata anchetei, confirma datele recuperate din una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A320, relateaza Paris Match, in editia online.

Provenienta inregistrarii – un telefon mobil – nu lasa loc de indoiala. Scena este atat de haotica, incat nu se distinge nimeni dar tipetele pasagerilor arata ca acestia erau perfect constienti de ce se intampla. Se aud voci care striga „Dumnezeule” in mai multe limbi. Se aud, de asemenea, de cel putin trei ori, lovituri metalice care sugereaza ca pilotul incearca sa deschida usa carlingii cu un obiect greu. Spre final, dupa un zguduit puternic, tipetele se intensifica. Apoi nu se mai aude nimic.

Aceasta versiune a ultimelor minute de zbor ale avionului Germanwings este sustinuta si de o alta sursa la care Paris Match a avut acces si anume datele recuperate de la una dintre cutiile negre, care inregistreaza sunetele si conversatiile din cabina de pilotaj. Continutul ei a fost redat de un anchetator care a ascultat inregistrarea.

La ora 10.10, comandantul de bord ii spune copilotului Andreas Lubitz: „Nu am avut timp sa merg la toaleta inainte sa decolam”. „Du-te cand vrei”, ii raspunde Lubitz.

La ora 10.27, avionul atinge altitudinea de croaziera, de 11.500 de metri. Comandantul ii cere lui Lubitz sa verifice daca avionul poate trece in modul de coborare. Copilotul ii spune comandatului a doua oara: „Poti sa pleci. Poti sa pleci acum”.

La ora 10.28 se aud zgomote provenind de la un scaun. Comandantul isi desface centura de siguranta, se aude usa deschizandu-se, dupa care acesta ii spune lui Lubitz: „Detii controlul acum”. Lubitz ii raspunde pe un ton care se vrea degajat: „Sper”.

La ora 10.30, Lubitz ramane singur in carlinga. El incuie usa blindata gratie unui buton, iar aceasta nu poate fi deschisa din exterior. Apoi se aude cum reprogrameaza pilotul automat pentru a accelera viteza de coborare si a trece de la 11.000 de metri la 30 de metri in cateva minute.

La ora 10.33 incepe coborarea, iar avionul pierde 900 de metri altitudine pe minut. Controlul de trafic aerian remarca schimbarea si incearca de mai multe ori sa contacteze avionul prin radio. Lubitz nu raspunde insa. Se aude cum comandantul incearca sa deschida usa carlingii si bate in ea: „eu sunt!”. El se afla in fata unei camere de luat vederi care transmite in carlinga. Lubitz il vede pe ecran, dar nu reactioneaza. Comandantul ia un tub de oxigen sau un extinctor pentru a forta usa. Din carlinga nu se aude niciun raspuns. Comandantul striga: „Pentru numele lui Dumnezeu, deschide usa asta!”.

La ora 10.34 apare prima alarma, sonora si vizuala: „SINK RATE, PULL UP” („coborare excesiva, redresati!”). Lubitz nu reactioneaza insa. Prin usa carlingii se aud primii pasageri care alearga pe culoar.

La 10.35, comandantul cere ca cineva sa mearga sa caute o ranga ascunsa in spatele avionului. Se aud lovituri mai puternice in usa, urmate de zgomote metalice. Comandantul forteaza usa cu ranga.

La ora 10.37 si cateva secunde se declanseaza a doua alerta sonora si vizuala: „TERRAIN, PULL UP” (Sol, redresati!). Lubitz nu reactioneaza nici de aceasta data. Comandantul striga: „Deschide nenorocita asta de usa!”.

La 10.38, in pofida vacarmului, se aude clar rasuflarea lui Lubitz pentru ca si-a pus o masca de oxigen. El respira normal. Avionul este la altitudinea de 4.000 de metri.

La ora 10.40, se aude un zgomot violent care vine din exterior. In acelasi timp, in interior se aud urlete. Avionul se loveste de un munte cu aripa dreapta. Apoi nu se mai aude nimic in afara de alarma si strigatele pasagerilor.

La ora 10.41, avionul loveste din plin masivul Estrop la altitudinea de 1.500 de metri si cu o viteza de 800 de kilometri pe ora.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos