Acasă Sanatate Legatura dintre consumul de suc de lamaie si prevenirea cancerului a fost...

Legatura dintre consumul de suc de lamaie si prevenirea cancerului a fost confirmata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consumul de suc de lamaie ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Desi sucul de lamaie este destul de astringent, este foarte revigorant, bogat in vitamina C si contine anumiti compusi care pot preveni aparitia cancerului.

Vitamina C

Sucul de lamaie este bogat in vitamina C. 50 de grame de suc de lamaie proaspat furnizeaza o cantitate de 23 de miligrame de vitamina C – peste 33% din valoarea zilnica recomandata. Vitamina C, la fel ca si vitaminele A si E, este un antioxidant care sustine functionarea sistemului imunitar. In plus, ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi, care pot provoca daune semnificative. Radicalii liberi sunt atomi incarcati ce se formeaza atunci cand anumite molecule interactioneaza cu oxigenul, potrivit Institutului National de Cancer din SUA.  Acestea reactioneaza cu membranele celulare si cu ADN-ul din celule, afectandu-le functia.  Celulele deteriorate sunt primul pas care duce la dezvoltarea cancerului. Alegerea unei diete bogate in antioxidanti, din fructe si legume, joaca un rol urias in prevenirea cancerului.

Limonoizi

Lamaile si alte citrice contin compusi extrem de eficienti in prevenirea unui numar mare de afectiuni, compusi cunoscuti sub numele de limonoizi. Corpul uman este capabil sa absoarba cu usurinta un limonoid specific, cu actiune de lunga durata, cunoscut sub numele de limonin. Atat lamaia cat si lime-ul contin aproape acelasi nivel de limonin si de vitamina C. Rezultatele unui studiu pulbicat in paginile revistei “Nutritie si Cancer” a dezvaluit faptul ca acest compus, la o concentratie de 100 micrograme/mililiru, a fost eficient in inhibarea partiala a dezvoltarii cancerului ovarian uman si in inducerea apoptozei celulelor cancerului de san.

Trei ani mai tarziu, in “Revista de Chimie Alimentara si Agricultura” din SUA, cercetatorii au confirmat descoperirea unor noi trei limonoizi. Doi dintre acestia, obacunone si deoxylimonin, au redus semnificativ numar tumorilor induse de cavitatea bucala cu 25 pana la 50%.

Acestea sunt numai cateva dintre motivele care te vor face fara indoiala sa incluzi lamaile in dieta ta zilnica.

Sursa