Acasă World O localitate de poveste ofera 9.000 de lei oricarui nou venit!

O localitate de poveste ofera 9.000 de lei oricarui nou venit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In nord vestul Italiei, un primar al unui orasel din munti ii ofera oricarui adult care este dispus sa se mute acolo nu mai putin de 2000 de euro.

Bormida este un sat idilic din Liguria a carui populatie de doar 394 de rezidenti spera sa primeasca un influx de cetateni. Altfel depopularea ar putea ameninta existenta localitatii.

Detaliile inca nu au fost stabilite, dar un consilier local a declarat pentru The Guardian ca „oricine e binevenit sa traiasca aici”.

Pe langa suma de 2000 de euro, Primarul Daniele Galliano promite sa aiba case pentru inchiriere cu doar 50 de euro. Totusi, nu sunt prea multe lucruri de facut in Bormida. Aici sunt doar patru restaurante si o biserica.

Dupa ce primarul a publicat anuntul pe Facebook, multi oameni s-au grabit sa raspunda. O persoana a spus chiar ca ar renunta la bonusul de 2.000 de euro daca i se ofera, in schimb, un loc de munca stabil, scrie businessmagazin.

„Viata e simpla, aerul curat si mancarea sanatoasa”, a declarat pentru cotidianul britanic Oddone Giuseppe, managerul unui restaurant.

Un plus pentru sat este faptul ca Liguaria este foarte aproape de destinatia populara Cinque Terre.