Acasă Politic Lovitura care-l pune in corzi pe Liviu Dragnea! Liderii liberali au facut...

Lovitura care-l pune in corzi pe Liviu Dragnea! Liderii liberali au facut anuntul…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderul social-democrat condamnat penal, Liviu Dragnea, a declarat ca protestele din Piata Victoriei sunt orchestrate de forte oculte care ar vrea sa deturneze rezultatul alegerilor din 2016. Liderii liberali au demontat aceste declaratii si au declarat raspicat ca nu au de gand sa preia guvernarea, ci ca reformarea guverului si aplicarea programului cu care a castigat alegerile sunt misiunile PSD.

”PSD este votat legitim de o majoritate de oameni, ei trebuie sa-si asume guvernul, dar totusi, in opinia mea, acest guvern este unul slab, care ar putea fi oricand inlocuit, in cazul unei demisii, de un guvern format din oameni capabili, care exista in PSD”, a afirmat deputatul liberal de Timis, Pavel Popescu, care subliniaza ca ar fi ”o mare greseala” ca PNL sau un posibil guvern de tehnocrati sa preia guvernarea in momentul de fata, in cazul unei demisii a actualului guvern.scrie agerpres.ro.

Deputatul crede ca PSD are oameni profesionisti si potential de reformare a partidului.

”Cred ca si din punct de vedere strategic ar fi bine pentru PSD sa demita acest guvern (…), dar sa urmeze tot un guvern PSD, format din oameni care nu-si vor delega aceleasi atributii impuse (de Dragnea, n.r.), oameni care exista in PSD (…). PSD poate fi reformat din interiorul sau”, a explicat parlamentarul liberal.
Totodata, Pavel Popescu a sustinut ca exista o punte intre OUG 13/2017 si OUG 9/2017, prin care ”pur si simplu se da mana libera” tuturor celor implicati in administratiile locale, de la sefi de consilii judetene la primari, sa cheltuiasca bani, sa faca ”acel abuz in serviciu de pana la 200.000 de lei”.

”Aceasta OUG nr. 9/2017 abroga niste articole extrem de importante. Cele doua articole vizate spun ca ‘angajarea cheltuielilor din aceste bugete (locale, n.r.) se face numai in limita creditelor bugetare aprobate’, respectiv, ca ‘angajarea si utilizarea creditelor bugetare in alte scopuri decat cele aprobate atrag raspunderea celor vinovati in conditiile legii’. Dar aceste articole sunt practic suspendate prin OUG nr.9/2017”, a detaliat deputatul liberal.

El a spus ca astfel, pana la 1 ianuarie 2018, ”PSD suspenda atragerea raspunderii celor vinovati in conditiile legii, in utilizarea creditelor bugetare in alte scopuri decat cele aprobate si legifereaza, conectat cu OUG 13, furtul in stil mare in administratiile locale”.

Pavel Popescu le-a lansat si un mesaj parlamentarilor timiseni din PSD si ALDE, de ”delimitare fata de OUG nr. 13 si de Liviu Dragnea”, conform agerpres.ro.