Acasă Sanatate Pansamentul viitorului a fost descoperit! Te anunta cand detecteaza infectii

Pansamentul viitorului a fost descoperit! Te anunta cand detecteaza infectii

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un pansament medical care isi schimba culoarea atunci cand detecteaza infectie ar putea reduce utilizarea inutila a antibioticelor, spun oameni de stiinta de la Universitatea Bath din Marea Britanie, informeaza BBC.

Pansamentul actioneaza prin eliberarea unui colorant fluorescent din capsule mici, atunci cand bacteriile dintr-o rana degaja toxine. Acest lucru permite medicilor sa identifice infectiile bacteriene si sa le trateze mai repede, mai ales la copiii cu arsuri.

Copiii cu arsuri sunt deosebit de predispusi la infectii bacteriene, din cauza sistemelor lor imunitare imature. Aceste infectii pot incetini vindecarea ranilor, ceea ce duce la spitalizari mai lungi si uneori la formarea de cicatrici permanente. in cazurile severe, infectiile pot ucide, scrie Agerpres.

Medicii considera ca este foarte dificil de diagnosticat infectii rapid si usor fara a scoate pansamentul, operatiune ce poate fi dureroasa si poate crea mai multe cicatrici. Din acest motiv, antibioticele sunt adesea prescrise ca masura de precautie inainte ca infectia sa fie confirmata.

Cu toate acestea, tratamentul cu antibiotice atunci cand nu exista o infectie poate face ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice — iar rezistenta la antibiotice este o preocupare majora de sanatate.

Cercetatorii subliniaza ca acest pansament ar putea ajuta la salvarea de vieti.