Acasă Stirile zilei Stiinta Aparitie bizara! O silueta de femeie se plimba pe Marte! Cum explica...

Aparitie bizara! O silueta de femeie se plimba pe Marte! Cum explica NASA imaginile

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O fotografie realizata de roverul Curiosity, ce pare sa infatiseze o femeie care se deplaseaza pe planeta Marte, a nascut o adevarata isterie pe Internet.

Imaginea a devenit virala pe retelele de socializare, iar multi utilizatori ai Internetului sustin ca detin, astfel, dovada ca Planeta Rosie este bantuita, scrie evz.

Cu toate acestea, astronomii spun ca imaginile surprinse de rover pot da nastere cu usurinta unor iluzii si unor interpretari gresite, conform Huffington Post.

Roverul Curiosity transmite specialistilor de pe Pamant, la sfarsitul fiecarei zile martiene (care dureaza 24 de ore si 39 de minute) datele pe care le-a adunat in acest interval de timp. Printre acestea se numara si fotografii de inalta rezolutie.

Specialistii spun ca ”femeia de pe Marte” ar fi, de fapt, ”pareidolia”, un fenomen psihologic definit ca o iluzie sau o intepretare gresita. Mai exact, stimuli externi sunt perceputi si interpretati de anumite persoane drept obiecte familiare, cunoscute. De cele mai multe ori, stimulii perceputi sunt vagi sau obscuri, dar observatorul extern ii percepe ca fiind clari si precisi.