Acasă Life Dezvoltare Personala Esti pesimist de fel? Exercitii pentru o gandire pozitiva!

Esti pesimist de fel? Exercitii pentru o gandire pozitiva!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

V-ati intrebat vreodata daca afirmatiile au vreo putere reala? Ei bine, ele au, mai ales atunci cand le folositi asa cum trebuie. 

Afirmatiile sunt declaratiile si gandurile pe care ti le repeti pana cand patrund in subconstientul tau si creeaza situatii care reflecta afirmatiile pe care le-ati spus inainte. Unde si expresia vezi tiparul gandului vostru deoarece acesta devine convingerea pe care subconstientul tau o actioneaza.

Afirmatiile par a fi momente de ratacire. Acestea implica vorbitul in gand. Dar sa recunoastem ca facem asta deja, in general in mod negativ. Din acest motiv exista o multime de teorii care sa te faca sa gandesti pozitiv. Nu mai vorbim de hipnoza, CD-uri, terapii profesionale si afirmatii, toate cu propriul set de exercitii pentru o gandire pozitiva. Cu cat pe piata exista mai mult optiuni, cu atat este mult mai greu sa alegi. Insa afirmatiile pozitive sunt foarte usor de inteles, eficace si intotdeauna accesibile. Cu cat repetati mai mult o fraza, cu atat in subconstient ea devine adevarata. Ceea ce ne duce cu gandul la faptul ca adevarul dicteaza actiunile si experientele. Acesta este motivul pentru care exercitiile pentru o gandire pozitiva care utilizeaza afirmatii sunt atat de puternice.

Iata mai jos cateva dintre modalitatile de utilizare a afirmatiilor pozitive.

  • SCRIEREA AFIRMATIILOR PE FOAIE – dupa ce ai terminat de scris pui foaia intr-un loc in care sa o vezi frecvent pe tot parcursul zilei. Cateva asemenea locuri sunt: frigiderul, dulapul, oglinda din dormitor sau din baie, pe biroul dumneavoastra sau chiar pe monitorul calculatorului.
  • FITI INCANTAT DE ACELE AFIRMATII
  • CANTATI AFIRMATIILE – cantati afirmatiile scrie pe foaie pe ritmul melodiei preferate
  • FOLOSITI ACELE AFIRMATII IN MEDIERE – respira de trei ori apoi, cu mintea limpede, repetati afirmatiile cu voce tare pana cand le memorati. Repetati-le in continuare in minte si imaginati-va ca simititi acea afirmatie. Apoi scrie gandurile si imaginile cele mai importante care ti-au aparut. Acesta este un mod minunat de a descoperi radacinile care stau la baza unei afirmatii pozitive.
  • RECITA AFIRMATIILE DIMINEATA, SEARA SI IN CURSUL ZILEI – este o modalitate foarte buna de a recita afirmatiile aproape mereu dar mai ales seara pentru a-ti intra in minte in timp ce dormi
  • INREGISTRTI AFIRMATIILE APOI ASCULTATI-LE 
  • SPUNE AFIRMATIILE IN TIMP CE TE UITI IN OGLINDA – una dintre cele mai puternice moduri de a-ti induce afirmatiile pozitive este sa le repeti in timp ce te uiti in oglinda. Privitul in proprii ochi ajuta conectarea cu subconstientul. Cand veti fi in stare sa faceti acest lucru fara probleme sau ezitari atunci veti sti ca mintea incepe sa accepte cu adevarat afirmatiile.

SFATURI

  • intotdeauna folositi timpul prezent, nu viitorul
  • fiti pozitivi
  • scrieti afirmatiile
  • repetati-le

Sursa: Enlightened-consciousness