Acasă Life Care sunt normele metodologice ale impozitarii darului de nunta de catre ANAF!...

Care sunt normele metodologice ale impozitarii darului de nunta de catre ANAF! De rasul lumii…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pentru evitarea evaziunii fiscale, statul roman vine cu o noua reglementare, cadourile banesti date mirilor de catre nuntasi sa fie impozitate, astfel incat statul sa poata incasa impozitul de 16%. Obligatia mirilor este ca inainte de nunta, cu 30 de zile, sa mearga la ANAF si sa inchrieze o casa de marcat special conceputa pentru cadourile banesti.

In cazul in care invitatii nu au cash, se va achita si cu un POS, care va fi achizitionat tot de la ANAF. Plata lautarilor se va face cu chitanta de mana, acestia avand obligatia de a-si declara veniturile “fara numar” din aceste activitati socio-culturale, iar banii vor fi scazuti de la impozitare, fiind considera?i suma reinvestita. Bacsisul ospatarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja inchiriata de la ANAF. Pozitiile din casa de marcat vor fi speciale, dupa cum urmeaza:
– nasii
– socrii mari
– socrii mici
– cumnatul de mana
– domnisoara de onoare

– cavalerul de onoare
– verisori
– alte rude
– obligatii
– prieteni
Raportul Z se va scoate imediat dupa ce s-a terminat nunta, iar in maxim 48 de ore va trebui sa fie depus la sediile ANAF din tara, cu tot cu casele de marcat si POS pentru calcularea sumei ce va fi achitata statului.
Raportul X nu se va scoate de catre cei care inchiriaza aceste echipamente, acesta va fi scos de catre inspectorii ANAF.
Sursa:

defecti.ro
(N.R. acesta este un pamflet, bazat pe o stire reala: Din suma stransa de nuntasi ar urma sa fie percepute urmatoarele taxe si impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contributii la sanatate si 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este inca in stadiu de analiza.)