Acasă Stirile zilei Elena Udrea a picat TESTUL! Denuntatorii au confirmat TOT! Vezi STENOGRAMELE!

Elena Udrea a picat TESTUL! Denuntatorii au confirmat TOT! Vezi STENOGRAMELE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Chiar daca echipa de comunicare a Elenei Udrea incearca sa lase impresia ca denuntatorii sai nu stiu ce vorbesc si ca nu au nici un fel de probe, stenogramele arata o alta realitate, potrivit stiripesurse.ro.

 

IMPREJURARILE CARE IMPUN PRELUNGIREA MASURII ARESTARII

Astfel, cu privire la infractiunile de luare de mita, pe parcursul confruntarilor efectuate inculpatii Topoliceanu Ana Maria, Gardean Adrian, Lungu Stefan si Nastasia Gheorghe au recunoscut savarsirea infractiunilor ce li se imputa si au indicat participatia inculpatei Udrea Elena Gabriela la pretinderea si primirea sumelor de bani.

 

Inculpata Topoliceanu Ana Maria a aratat:

Intrebare: Din banii primiti de dumneavoastra de la societatea Consmin prin intermediul lui Lungu Stefan si Breazu Tudor ati dat o partea doamnei UDREA ELENA GABRIELA?

Raspuns: Pe toti, intr-o forma sau alta.

 

Intrebare: Daca in perioada 2010-2012 ati achitat bunuri si servicii de care a beneficiat doamna UDREA ELENA GABRIELA?

Raspuns: Da, inclusiv din banii de la Consmin.

 

Intrebare: In ce forma si in ce imprejurari dadeati banii proveniti de la Consmin doamnei UDREA ELENA GABRIELA, asa cum ati sustinut?

Raspuns: O parte a fost excursia la Danai, o alta parte cash. Au mai fost situatii in care ii plateam salariul lui Breazu Tudor.

 

Intrebare: Platile cash unde se faceau, de cate ori si de ce sume era vorba?

Raspuns: La ea acasa, la minister, cred ca de doua ori, eu suma totala am vazut-o cand am vazut actele, cred ca in jur de 10000 euro fiecare.”

 

Cu acelasi prilej, inculpatul Gardean Adrian a aratat:

Intrebare: Daca ati intalnit-o pe doamna UDREA ELENA GABRIELA in cursul anului 2011 la pensiunea domnului Nastasia Gheorghe si daca ati avut vreo discutie cu aceasta referitoare la plata unor sume de bani, iar, in caz afirmativ, in ce a constat aceasta discutie?

Raspuns: Da, am avut o discutie, ne-am intalnit la inceputul anului 2011 la cabana domnului Nastasia. Am avut o discutie forate scurta referitor la derularea lucrarilor de la Straja, cred ca ne intorceam de la inaugurarea gondolei de la Vulcan, ocazie cu care a fost facuta o vizita si pe domeniul schiabil de la Straja. Ulterior, spre seara, am ajuns la cabana domnului Nastasia. A fost o discutie scurta, de cateva minute, cred ca Stefan Lungu m-a prezentat doamnei, am ramas cu domnul Nastasia si cu doamna Udrea. Nu as putea sa redau 100% discutia, dar din intelegerea mea, domnul Nastasia urma sa se ocupe de derularea in continuare a contractului, de plati si de sponsorizari. Avand in vedere ca se derulase anterior un alt contract finantat de minister, iar Lungu Stefan imi spusese ca trebuie sa fac plati de aproximativ 10% prin intermediul firmei sale, ceea ce s-a si intamplat, in acest context am inteles ca referirea doamnei Udrea la sponsorizari se referea la plati similare. De altfel, cred ca acesta este si scopul pentru care am fost invitat.

 

Intrebare: Tineti minte termenii folositi de doamna UDREA ELENA GABRIELA?

Raspuns: Mi-a ramas in minte termenul „sponsorizare”. Nu am definit exact ce inseamna sponsorizarea, dar oricum ceea ce am platit ulterior nu a fost sub forma unui contract de sponsorizare.

 

Intrebare pentru inculpatul GARDEAN ADRIAN din partea inculpatului UDREA ELENA GABRIELA: Este posibil ca ideea aceasta de sponsorizare sa va fi venit in minte dupa ce ati citit acuzatiile care vi s-au adus de procurori in dosarul Gala Bute si anume ca ati sponsorizat firma lui Rudel Obreja?

Raspuns: Cred ca nu am fost acuzat de procurori pentru Gala Bute, acuza care mi s-a adus a fost doar pentru contractele cu Stefan Lungu pentru domeniile schiabile Borsec si Cavnic.